Tholen - Het winterweer in Spanje zorgt niet voor tekorten bij de leveranciers van markthandelaar Rik Stevens uit Drenthe. “Op de markt hebben we een assortiment van 400 soorten. Alles is voorradig maar alle producten die uit Spanje komen is in een week tijd wel exclusief duurder geworden, zowel klasse I als II. Grossiers geven aan dat niet alles is binnengekomen.”

Bang voor tekorten is de handelaar niet, van eventuele gevolgen van prijsstijgingen op de handel wordt hij ook niet warm of koud. “Spanje en Italië zijn natuurlijk niet de enige producerende landen. Als Europa niets aanbiedt, wordt het wel van verder weg gehaald. De producten worden wel duurder maar als iemand en product nodig heeft, koopt die het heus wel en anders hebben we wel een alternatief.

R.Stevens is actief op de markt in Veenwouden (di) Assen (wo, zat), Beilen(do), Smilde (vrij) daarnaast is er een online webshop www.degroentezaak.nl met bezorgservice. Voor beide activiteiten is de omzet afgelopen jaar flink gestegen maar dat veroorzaakt zeker geen juichstemming. “In de eerste lockdown hebben we het geluk gehad dat markten gelijkgesteld zijn aan supermarkten. De tweede lockdown is dat alleen voor food, we missen de non-foodkramen op de markt. Voor hen is dat een hard gelag. Voor velen staat het water aan de lippen.”

De online webshop trekt een heel ander publiek dan de markt. “Op de markt hebben we bredere doelgroep en een assortiment van 400 artikelen, ook voor mensen met een kleine beurs. In de webshop hebben we 300 artikelen, alleen klasse I producten. Met de webshop bedienen we een heel ander type klanten, niet alleen ouderen die niet gemakkelijk naar de markt kunnen komen maar ook gezinnen met jonge kinderen die geen tijd hebben om naar de markt te gaan.

Voor meer informatie
Rik Stevens
Stevens op de markt
De Groentezaak

De Zuidmaten 16
Beilen
T: 06 51 62 20 91
r.stevensagf@kpnmail.nl     
www.degroentezaak.nl