Selex wordt tweede grootste retailer in Italië

Coop Zwitserland ziet lichte daling omzet 2020
Op groepsniveau daalde de omzet van Coop Zwitserland met 0,2% tot € 28,2 mld, waarbij gespecialiseerde winkelketens een rol speelden. De kruideniersafdelingen zagen een sterke groei, omdat het winkelend publiek meer thuis kookte als gevolg van de pandemie. Coop rapporteerde een recordverkoopgroei in haar supermarkten van 14,4% in 2020. Dit zorgde voor een omzet van €11,2 mld voor de hele keten. Ook de online-omzet groeide sterk, met een stijging van 42,6% via Coop.ch.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Selex wordt tweede grootste speler in Italiaanse retailsector
Gruppo Selex is de tweede grootste speler in de Italiaanse retailsector geworden, met een marktaandeel van 13,7% in de gehele portefeuille van hypermarkten, supermarkten, superstores en discountwinkels. Dit in vergelijking met een aandeel van 9,7% eind 2019. Per 1 januari zijn vijf Italiaanse regionale familiebedrijven die deel uitmaken van het consortium Supermercati Uniti Nazionali (SUN) als aandeelhouders toegetreden tot Gruppo Selex, waardoor het totale aantal aandeelhouders van de groep op 18 komt.
Bron: esmmagazine.com 

Leveringsdienst Foodpanda tekent partnerschap met Auchan Roemenië
Auchan Retail Roemenië, de lokale afdeling van de Franse groep Auchan, heeft een partnerschap gesloten met food delivery platform Foodpanda. De overeenkomst maakt het mogelijk dat Foodpanda-gebruikers producten uit Auchan-winkels kunnen bestellen en thuis laten bezorgen. De producten die beschikbaar zijn maken deel uit van een breed assortiment, waaronder zuivel, worst, vlees, vis, kruidenierswaren, dranken, AGF, bakkerijproducten, zoetwaren, producten voor persoonlijke verzorging, voor huisdieren, voor vrije tijd, huis en schoonmaak, voor de tuin en het exterieur, speelgoed, maar ook huishoudelijke apparaten, hi-tech producten, multimedia of producten uit het autosegment.
Bron: romania-insider.com 

VK: handelsverslag kerst 2020/2021 van M&S
M&S meldt: "De omzet van Food LFL steeg met 2,6%, terwijl LFL ex-horeca met 5,7% steeg. Op een vergelijkende basis was deze prestatie nog sterker, gezien de verminderde omzet van food-to-go en de lagere bezoekersaantallen in de stadscentra. In de vier weken voorafgaand aan Kerst reageerden klanten op ons innovatieve seizoensproduct en groeide de omzet van LFL ex-horeca en franchise met 8,7%, waarbij grote retailcentra en Simply Food-winkels aanzienlijk beter presteerden dan voorheen. Veranderingen in de bedrijfsvoering, waaronder het Vangarde aanbodketenprogramma en investeringen in winkeltechnologie, resulteerden in een sterkere service en minder afval. Bovendien heeft Ocado Retail zijn recente positieve prestaties voortgezet, waarbij de deelname van M&S-producten sterk bleef." 
Bron: corporate.marksandspencer.com 

VK: Ocado-baas waarschuwt voor hogere prijzen voor de klanten vanwege Brexit
De kosten van het extra papierwerk dat de Brexit voor handelaren met zich meeneemt "worden doorberekend aan de consument", waarschuwt een senior retaildirecteur. Lord Rose, voorzitter van het supermarktleveringsbedrijf Ocado, verklaarde dat de vertragingen en moeilijkheden in de internationale scheepvaart, veroorzaakt door de toegenomen bureaucratie, zullen betekenen dat de klanten uiteindelijk meer zullen gaan betalen.
Bron: independent.co.uk 

Betreedt Montenegrijnse supermarktketen Voli de Servische markt?
De grootste Montenegrijnse supermarktketen Voli is van plan om de Servische markt te betreden. Daar kwam de website van Retail Serbia onofficieel achter. De grootste Montenegrijnse supermarktketen Voli opende eind 2020 weer een hypermarkt in Zeta, Montenegro. De supermarkt heeft een oppervlakte van 1.600 m2 en verkoopt bijna 10.000 artikelen. Als onderdeel van de nieuwe hypermarkt is de take & go service ook beschikbaar voor klanten. De nieuwe hypermarkt heeft 150 parkeerplaatsen en biedt werk aan 50 werknemers. Met meer dan 60 verkooppunten op 27 locaties is Voli vandaag de dag de grootste winkelketen in Montenegro. Onofficiële bronnen bevestigen dat Voli van plan is binnenkort de Servische retailmarkt te betreden. Naast Servië heeft het bedrijf ook andere markten in de regio onderzocht. Er is nog geen officiële bevestiging van Voli over deze stap.
Bron: serbianmonitor.com 

Nederland: retailer Plus meldt omzet van € 3 mld in boekjaar 2020
Retailer Plus heeft in het boekjaar 2020 een omzet van € 3 mld gerapporteerd, tegenover
€ 2,6 mld in 2019. De omzet van het bedrijf is met 12% gestegen, vooruitlopend op een marktgroei van 9%. De omzet van de e-commerce divisie van het bedrijf steeg met meer dan 130% doordat meer klanten online bestelden als gevolg van de pandemie.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven