Door Brexit geen salades en sandwiches in Parijse M&S winkels

Ierland: Musgrave benoemt nieuwe directeur van Supervalu and Centra
De Ierse Musgrave Group heeft Ian Allen benoemd tot algemeen directeur van de supermarktketen SuperValu and Centra. Allen heeft op 1 januari de functie van directeur van SuperValu and Centra overgenomen van Ray Kelly, die na het vertrek van Martin Kelleher vorig jaar de functie op interim-basis vervulde. 
Bron: kamcity.com 

VK: Supermarktwebsites hebben problemen tijdens de nieuwe lockdown
De online-winkelactiviteiten van supermarkten zijn onder druk komen te staan doordat klanten massaal bestellingen deden aan het begin van de nieuwe lockdown. Binnen een paar uur na de toespraak van premier Boris Johnson meldden shoppers problemen met Sainsbury's en Tesco. Sainsbury's verklaarde dat het eerder de toegang tot zijn online-diensten had beperkt om de grote vraag onder controle te houden. De stijging van de vraag is een herhaling van de reactie van de consument aan het begin van de pandemie.
Bron: bbc.com

VK: Asda's proef met vegan-slagerij stijgt in populariteit
Tot vreugde van hongerige herbivoren in het hele land heeft ASDA een samenwerking aangekondigd met de veganistische conceptontwerper Kbox Global, om een veganistische slagerij in de supermarkt te proberen: Veelicious. In de ASDA's winkel in Watford wordt de slagerij in het nieuwe jaar voor zes maanden op proef geopend. De opening vindt plaats in 'Veganuary'. Het assortiment bestaat o.a. uit: facon, bonenhamburgers en vlees-vrije gehaktballetjes.
Bron: corporate.asda.com 

Frankrijk: door Brexit geen salades en sandwiches in Parijse M&S winkels te krijgen
De Britse retailer Marks & Spencer heeft bekend gemaakt dat de nieuwe handelsregels die van kracht zijn sinds Groot-Brittannië de Europese Unie heeft verlaten, de levering van sommige verse levensmiddelen aan zijn winkels in Frankrijk flink vertraagd hebben. De volgende producten zijn volgens de labels bij de lege schappen in drie filialen in Parijs niet meer leverbaar: sandwiches, zwarte rijst met edamamaboon-salade en kalkoen-kerrie tortilla. 
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven