Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betrouwbare sensoren waarborgen voedselveiligheid tijdens logistiek

Betrouwbare sensoren waarborgen de voedselveiligheid op de groeiende markt voor levensmiddelenlogistiek. Ondanks de grote impact van de Covid-19-pandemie op het aantal reisbewegingen blijft de wereldwijde markt voor levensmiddelenlogistiek groeien, en sensoren spelen een cruciale rol om de veiligheid van de voedingsmiddelen in transit te garanderen. 

Voordat een tros bananen bij je lokale supermarkt in het schap ligt, heeft deze doorgaans al een lange weg in een complex voedsel-systeem afgelegd. Dit voedselsysteem omvat alle aspecten van de teelt tot aan het transport naar retailer en consument. 

Een toenemend aantal sensoren ten behoeve van de voedselveiligheid 
Veel voedingsmiddelen worden over zee in koelcontainers verladen. De juiste temperatuur gedurende transport en bewaring is van vitaal belang om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen, of het nu gaat om bananen uit de Filipijnen, appelen uit Nieuw-Zeeland of spek uit Denemarken. Temperatuursensoren, ook wel USDA-probes genoemd, worden tussen de gekoelde of diepgevroren voedingsmiddelen aangebracht om de temperatuur gedurende het transport te kunnen monitoren en beheersen. 

In de meeste gevallen worden er drie sensoren in de koelcontainer aangebracht: één voorin de container, één in het midden en één bij het einde. Door de sensoren op drie verschillende plaatsen aan te brengen, kan het temperatuurverloop gedurende het hele transport worden bijgehouden, zodat men er zeker van kan zijn dat de producten niet aan overmatige hitte of temperatuurswisselingen zijn blootgesteld die van invloed zouden kunnen zijn op bacteriegroei of andere voedselveiligheidsrisico's. 

Gedurende de eerste drie kwartalen van 2020 zag Senmatic de vraag naar USDA-probes toenemen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. 

Naast het garanderen van de voedselveiligheid voor consumenten over heel de wereld beperkt het gebruik van betrouwbare sensoren de kans op terugroepacties van producten, hetgeen een zeer kostbare zaak is. 

Deze toename is een afspiegeling van de algehele groei van de wereldwijde markt voor levensmiddelenlogistiek. 

 

Voor meer informatie:
Senmatic A/S DGT
Morten Hjorth, Global Sales Manager
T: +45 20 80 11 16
E-mail: mohj@senmatic.com
www.senmatic.com

Publicatiedatum: