Salademaker Johma verkocht aan Britse investeerder

IK Investment Partners meldt dat het IK VII Fund een overeenkomst heeft gesloten om Signature Foods te verkopen aan het Britse Pamplona Capital Management. Ook de producent van salades Johma in Losser vormt een onderdeel van Signature Foods. De financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. De transactie moet ook nog de goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteiten.

Pamplona betaalt volgens bronnen die anoniem willen blijven rond de €750 mln voor Signature Foods, het moederbedrijf van Johma. Daarmee werd de vraagprijs van 'minstens €600 mln' van eigenaar IK Investment Partners ruimschoots overtroffen. 

Signature Foods houdt zich bezig met de productie en verkoop van gekoelde gemaksvoeding op de Europese markt. Dat gebeurt zowel via A-merken als huismerken. Het gaat daarbij onder andere om spreads, dipsauzen, tapas en maaltijdoplossingen. Signature Foods is eigenaar van verschillende toonaangevende consumentenmerken, waaronder Johma en Délio.

De onderneming is zeer sterk aanwezig in de Benelux, met name in de categorie spreads. Het afzetgebied werd onlangs uitgebreid naar Frankrijk, Duitsland en Polen. Het bedrijf heeft langdurige relaties met zijn klanten. Dat zijn zowel supermarkten als bedrijven in het foodservicekanaal. Signature Foods heeft zijn hoofdkantoor in Hilversum. Er zijn meer dan 600 mensen werkzaam, verspreid over 7 productielocaties in Nederland, België en Polen.

IK investeerde in januari 2016 in Signature Foods en de afgelopen vijf jaar is het bedrijf uitgebreid naar nieuwe producten en markten. Er werden 4 strategische overnames gedaan en er kon een omzetgroei van meer dan 300 miljoen euro worden gerealiseerd. Het bedrijf wordt geleid door Erik Bras.

Bron: IK Invest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.