Tholen - Wim Kwakkel (60) dacht oud te worden op de markt maar beslist anders. Deze week neemt hij afscheid van markten in Elburg, Staphorst, Olst en 't Harde waar hij al ruim 40 of soms 45 jaar lang aan verbonden is. In 2021 gaat hij volledig vanuit thuis werken, in de winkel aan huis en vanuit huis bezorgen webshopbestellingen en werkfruit.

Fysiek is dat een stuk minder zwaar en bovendien vindt Wim het erg leuk om op de wagen te zitten. Dat zit in het bloed. Zijn opa startte met het ventroutes en toen Wim nog een klein Willempje was, ging hij ook al mee op pad om langs de deuren te gaan. Vanaf 2021 hoopt hij de bezorgroutes voor werkfruit en bestellingen uit de website verder uit te breiden en schafte daarvoor een opvallende bestelbus aan.

De verkoopwagen met zelfbedieningsconcept waarin hij in 2016 investeerde, is inmiddels verkocht. De (avond)winkel aan huis in Oosterwolde die Kwakkel altijd heeft behouden is een goede zet geweest. De openingstijden zijn inmiddels verder verruimd. "Omdat we ons al die jaren vooral op de markthandel richtten, dachten we dat de winkel wel zou doodbloeden. Het tegengestelde is echter het geval. De winkel draait boven verwachting goed", besluit hij.

Voor meer informatie
Kwakkel's Groente en Fruithandel
Oosterwolde
T: 0525 62 18 18
F: 0525 62 10 31
M: 06 5126 9537
info@groentemankwakkel.nl 
www.groentemankwakkel.nl