In veel regio's worden 2G-netwerken niet meer gebruikt en is men overgestapt op 4G. De dekking van het 4G-netwerk breidt zich in rap tempo uit en is inmiddels in veel landen de meest voorkomende frequentie geworden. Verbeteringen van de netwerkdekking en het daaruit voortvloeiende Internet of Things (IoT) stellen ook nieuwe eisen aan de monitoringapparatuur die in de Chinese koelketen worden gebruikt.

Shenzhen Tzone Digital is een bedrijf dat zich specialiseert in het onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van thermometers en hygrometers. Na een uitvoerige testfase introduceerde het bedrijf onlangs haar nieuwe 4G-compatibele digitale datalogger die zowel de temperatuur als luchtvochtigheid kan meten.

Frank, de woordvoerder van Tzone Digital, noemt eerst een aantal van de veelvoorkomende problemen waar de koelketen mee te maken heeft. "Hoewel de dekking van de 4G- en zelfs 5G-netwerken voortdurend toeneemt, en in een aantal landen al de standaard zijn, bestaan er nog altijd veel verschillen tussen de gebruikte frequenties in de diverse landen. Koeltransport is vaak grensoverschrijdend waarbij er van het ene naar het andere netwerk overgeschakeld wordt. Zo wordt in veel Europese landen maakt NBIOT-frequentie, terwijl landen in Midden-Amerika gebruik wordt gemaakt van CATM1, in een aantal Aziatische landen wordt nog van 2G-netwerken gebruik gemaakt. De incompatibiliteit tussen netwerken creëert obstakels voor een betrouwbare realtime communicatie van digitale data van de door im- en exporteurs gebruikte monitoringapparatuur."

 

Om dit probleem op te lossen, heeft Tzone Digital een 4G-compatibele datalogger met thermometer en hydrometer ontwikkeld. Hun TT18-datalogger verscheen eind november op de markt. "Onze TT18 meet de temperatuur en luchtvochtigheid op dezelfde manier als een traditioneel monitoringinstrument maar is ook voorzien van 4G-communicatie technologie die een realtime registratie van gegevens met betrekking tot de temperatuur, luchtvochtigheid en locatie mogelijk maakt. Bovendien is TT18 compatibel met CATM1-, NBIOT- en 2G-netwerken, wat een maximale dekking overal ter wereld garandeert en waarmee dus effectief één van de grootste obstakels voor klanten in de internationale koelketensector wordt overwonnen. De TT18 schakelt automatisch tussen netwerken om de verbinding te optimaliseren en de continuïteit van realtime data-overdracht te waarborgen."

De TT18 is niet alleen compatibel met meerdere netwerkfrequenties maar de datalogger beschikt ook over nieuwe functionaliteiten waarmee de veiligheid van de vervoerde producten nog verder wordt gewaarborgd. Volgens Frank wordt veiligheid, naast temperatuur en luchtvochtigheid, tegenwoordig al belangrijke kernwaarde beschouwd in de internationale koeltransportsector. De TT18 kan de locatie van producten in transit efficiënt en nauwkeurig bepalen, zodat im- en exporteurs kunnen zien of hun containers illegaal geopend zijn en klanten de mogelijkheid hebben om hun producten te traceren, waardoor het vertrouwen in de gehele koelketen toeneemt."

De TT18-datalogger heeft vele testen in diverse landen wereldwijd doorstaan voor hij eind november op de markt verscheen. "De sector heeft veel belangstelling voor 4G-technologie. We kregen nog voor de TT18 op de markt kwam al veel bestellingen binnen van klanten in de AGF- en snijbloemensector," vertelt Frank. "We zijn blij dat we iedereen in de sector die interesse heeft in 4G-compatibele datamonitoring-oplossingen een product sample aan kunnen bieden. We hopen nog meer bedrijven deze efficiënte ervaring te kunnen leveren."

Shenzhen Tzone Digital werd opgericht in 2006. Dit Chinese high-techbedrijf is gespecialiseerd in datamonitoring-oplossingen. Het heeft jaren ervaring met traditionele USB-dataloggers en vertrouwt op haar eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling voor de ontwikkeling van innovatieve monitoringproducten. Tzone Digital bezit ook haar eigen fabrieken waar de apparatuur met grote zorg wordt vervaardigd zodat het aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoet. De producten van Tzone Digital zijn bestsellers in China en daarbuiten geworden.

 

Voor meer informatie:

Frank

Shenzhen Tzone Digital Co., Ltd.

E-mail: sales@tzonedigital.com 

Website: www.tzonedigital.com 

Tel.: +86 0755 82840670