In het weekend van 12 december heeft Nedato de overgang gemaakt naar het nieuwe ERP-systeem Navision. Hiermee is opnieuw een strategische stap gezet om Nedato verder te versterken en klaar te maken voor de toekomst.

Doelmatiger en efficiënter samenwerken
Om de voordelen van Navision ten volle te benutten, is naast de nieuwe software de manier van werken in de organisatie aangepast. Zo wordt orderverwerking niet meer door de verkoopafdeling uitgevoerd. Het verkoopteam heeft hierdoor meer tijd voor het ondersteunen van (nieuwe) klanten en het verkopen van aardappelen. Een ander voordeel is dat de productieafdeling vanaf nu volledig is aangesloten op de overige bedrijfsprocessen waardoor nog beter gestuurd kan worden op deze processen. Kortom Navision leidt er toe dat er efficiënter en doelmatiger wordt samengewerkt en dat er nóg meer aandacht is voor de zaken die er voor Nedato echt toe doen.

Meer dan 2 jaar geleden is Nedato begonnen met de zoektocht naar een volledig nieuw automatiseringssysteem. Onder leiding van projectleider Marco Plaisier, van Sense4Digital, heeft de hele organisatie dit jaar hard gewerkt aan de succesvolle implementatie van Navision. Algemeen directeur Carel van Buchem is dan ook trots op het team en zeer tevreden over het resultaat.

“Iedereen weet dat het invoeren van een nieuwe ERP systeem vaak een bijzonder uitdagende klus is. Onze medewerkers hadden geen ervaring met zo’n automatiseringsproject. Dat we deze klus samen met Marco en Axians toch in zo’n korte tijd hebben geklaard, vind ik een prestatie van formaat. Ik ben vooral erg blij omdat dit een strategische stap is voor Nedato om sterk de toekomst in de gaan, waarin automatisering de basis is voor succes”, aldus Carel van Buchem

Nieuwe machines
Daarnaast zijn afgelopen zomer diverse investeringen in productie uitgevoerd. Bij de afdeling kleinverpakking is geïnvesteerd in vier optische sorteerders, Oculus 2000 en 1000, waarmee Nedato haar kwaliteitstandaard nog verder verhoogt. Op de afdeling grootverpakking staat een compleet nieuwe lijn, inclusief borstelmachine. Hiermee kunnen de aardappelen praktisch vrij van grond geleverd worden. Ook is de capaciteit van de lijn vergroot waardoor nog meer klanten bediend kunnen worden.

Voor meer informatie:
Nedato 
0186-645980
sales@nedato.nl