Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Migros implementeert import- en rijpheidsplanningtool FIPS van het Oostenrijkse bedrijf activeIT

"Traceerbaarheid belangrijk voor biologische en fairtrade bananen"

In de rijperij van Migros Lucerne, in het Zwitserse Dierikon, worden jaarlijks z'n 20.000 ton bananen gerijpt. De reis van het fruit begint in Costa Rica, Panama, Peru of Ecuador. De bananen worden verpakt als ze nog niet rijp zijn en vervolgens over zee naar de havens van Antwerpen, Rotterdam of Bremen verladen, waarna ze na een transittijd van drie weken per goederentrein of vrachtwagen bij de rijperij van Migros Lucerne aankomen.

Aangezien verschillende Migros-coöperaties bananen inkopen bij Migros Lucerne wordt er een uitgebreide planning van de vereiste aantallen en rijpingscycli gemaakt. Op deze manier kan het bedrijf garanderen dat de bananen de klant in optimale conditie bereiken. 

De rijperij van Migros Lucerne in Dierion, Zwitserland/ Copyright: Migros

FIPS, het fruitimport- en planningsinstrument van activeIT, garandeert een betere traceerbaarheid. Het gehele proces wordt nu gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. "Op basis van het bestelproces, transport en de optimale rijpingscyclus levert het informatie over de beste periode om te bestellen om op tijd aan de eisen van de klanten te beantwoorden en de best mogelijke kwaliteit te leveren. Men heeft in één oogopslag een overzicht van de aantallen die dienen te worden gerijpt en het transport vanuit de havens kan worden gepland," zo laat het management van de rijperij in Dierikon weten.

De rijping speelt ook een belangrijke rol in het FIPS-systeem. De rijping wordt niet alleen duidelijk gepland maar ook de kwaliteitscontrole kan eenvoudig worden vastgelegd via de mobiele oplossing FIPS GO. "De traceerbaarheid die dit oplevert is erg belangrijk voor Migros Lucerne en haar klanten, en dan met name voor biologische en fairtrade bananen."

Geoptimaliseerde processen en minder voedselverspilling 
Het Oostenrijkse bedrijf activeIT Software & Consulting staat bekend om haar sectorspecifieke softwareoplossingen voor voedselverwerkende bedrijven en kijkt ernaar uit om nog nauwer samen te gaan werken met de retailer. "De implementatie van dit project zal niet alleen tot een optimalisering van de processen leiden maar ook voedselverspilling tegengaan," benadrukt Gabriel Marek, salesmanager bij activeIT. 

 

Voor meer informatie: 
Gabriel Marek
activeIT
Tel: +43 660 51 11 792
Email: [email protected] 

Migros
www.migros.ch