Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Californische walnoten van het seizoen bereiken EU

Het Britse bedrijf TG Fruits, dat gevestigd is op de groothandelsmarkt in Brighton, heeft de eerste zending Californische walnoten van het nieuwe seizoen onlangs ontvangen. Medewerker Tom Griffiths  legt uit dat de eerste zending wat vertraging op heeft gelopen.

"Normaal gesproken krijgen we de eerste walnoten uit Californië begin november al binnen. Vorig jaar was dit op 5 november. De huidige vertragingen zijn te wijten aan de Covid-pandemie en het tekort aan arbeidskrachten aan beide zijde van de oceaan."

TG Fruits zal de walnoten in de aanloop naar kerst, maar ook daarna,  leveren aan kleine retailers en cateraars.

Nu de tweede lockdown in het VK binnenkort wordt opgeheven, kijkt Tom ernaar uit om de cateringsector weer te kunnen bevoorraden, die goed is voor 45% van zijn handel. 

“Deze tweede lockdown was totaal anders dan de eerste. Vorige keer hadden we het gewoon drukker dan anders met het bevoorraden van onze retailklanten omdat mensen hier hun inkopen deden in plaats van bij de grote supermarkten. Deze keer waren we  beter voorbereid en beschikten we over meer chauffeurs."

Naast walnoten heeft het bedrijf ook geweldige Italiaanse primeur-aardappelen binnen gekregen, evenals gedroogde abrikozen, rozijnen en spruiten aan de stam, die altijd erg populair zijn rondom de feestdagen. In Spanje is het citrusseizoen momenteel in volle gang, een categorie die altijd in trek is vanwege haar hoge vitamine C-gehalte. 

Voor meer informatie: 
Tom Griffith
TG Fruits
Tel: +44 1273 503390
Tom@TGFruits.com 

Publicatiedatum: