Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"HACCP belangrijker dan ooit"

ADN sluit overeenkomst met Normec Foodcare

In deze coronatijd zijn voedselveiligheid en hygiëne actueler en belangrijker dan ooit voor de AGF-specialist. HACCP is daarmee niet alleen een protocol maar ook een marketingtool. De brancheorganisatie voor groente- en fruitspecialisten ADN is de codehouder voor de Hygiënecode voor de groenten- en fruitdetailhandel. Met de nieuwe code wordt vanaf begin volgend jaar volop ingezet op hygiëne en voedselveiligheid in de branche. ADN heeft voor deze ambitie Normec Foodcare als samenwerkingspartner gekozen.

De samenwerkingsovereenkomst werd coronaproof ondertekend op het kantoor van ADN in Ede door Gerben Ballast (r), directeur namens Normec Foodcare en Mark Heemskerk, directeur namens ADN

"ADN heeft de afgelopen periode hard gewerkt om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor de nieuwe Hygiënecode voor de AGF Detailhandel. ADN is codehouder en daarmee verantwoordelijk voor het actueel houden van de code. Met de nieuwe code wordt vanaf begin volgend jaar volop ingezet op hygiëne en voedselveiligheid in de branche. ADN heeft voor deze mooie ambitie in Normec Foodcare een uitstekende partner gevonden.

De laatste jaren is het assortiment van de groentespecialist verder uitgebreid richting kant & klaar-producten. Dat gaat verder dan alleen groenten en fruit. Vlees, vis en andere ingrediënten worden gebruikt in de gerechten die worden bereid. Dat vraagt om extra aandacht van het HACCP-beleid. In deze coronatijd misschien nog wel meer dan voorheen. De consument zoekt de speciaalzaak op vanwege de kwaliteit die wordt geleverd. Een goede hygiëne en voedselveiligheid zijn daarbij randvoorwaarden. HACCP is in dat opzicht veel meer dan alleen wetgeving. HACCP is ook een marketingtool waar je je als specialist mee kan profileren.

ADN helpt
Samen met Normec Foodcare gaat ADN je ondersteunen om serieus werk te maken van hygiëne. Dat begint met goede voorlichting en uitleg over de nieuwe hygiënecode. Vanaf begin 2021 verzorgen we workshops. Daarnaast ondersteunen we je persoonlijk met winkelbezoeken, inspecties en monsterafnames. Deelnemende bedrijven die alles op orde hebben, worden beloond met een certificaat en worden ook vrijgesteld van NVWA-controles. Wil jij begin 2021 meer informatie ontvangen? Op www.agfdetailhandel.nl/haccp  vind je meer info en kan je een interesseformulier invullen."

Over Normec Foodcare
Normec Foodcare is ontstaan vanuit een samenwerking tussen toonaangevende laboratoria, expertise- en adviesbureaus, inspectie- en trainingsorganisaties in de foodsector. Door het bundelen van krachten is Normec Foodcare kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Dit doen ze door projecten in de hele keten uit handen te nemen. Onder andere op het gebied van kwaliteitszorg, laboratoriumonderzoek, smaaktesten en QA-automatisering. Maar ook het opleiden en trainen van medewerkers, risicomanagement, etiketten controleren, specificatiebeheer uitvoeren, auditeren en inspecteren behoren daartoe.

Van container tot consument is Normec Foodcare ook al jaren actief in de AGF met onder andere keurmeesters, QA-advies, opleidingen, audits en inspecties, etiketcontroles, kwaliteit monitoring- en smaaktesten. Ze doen dit voor retailers, A-merk producenten en voor kleinere, ambachtelijke spelers. Gezien deze achtergrond en kennis ziet Normec Foodcare zeer nadrukkelijk aansluiting, meerwaarde en potentiële samenwerking die ze aan en met de ADN-leden willen overdragen.

Meer informatie
W: www.agfdetailhandel.nl/haccp  
E: [email protected]
T: (0318) 440 222 (keuze 4)

 

Publicatiedatum: