Trendrapport: De duurzame oogst van innovatie

In navolging van het Trendmagazine Eat Lunch or Be Lunch van 2019 over de rap naderende toekomst in de Food & IT, heeft Schouw Informatisering, from Aptean, in het voorjaar en de zomer van 2020 onderzoek uitgevoerd onder voedselverwerkende bedrijven uit hoofdzakelijk Nederland en een aantal bedrijven uit Duitsland, Zweden, Denemarken en het VK. Hiervoor zijn diepte-interviews en een enquête afgenomen onder 73 voedselverwerkende bedrijven.

Voedselveiligheid was de voorbije jaren een hot topic (en nog steeds), maar de focus lijkt nu meer gericht op innovatie. Voor een belangrijk deel aangejaagd door digitalisering en automatisering, maar ook gedreven door wet- en regelgeving en toenemende vraag naar verantwoord of duurzaam voedsel. Verantwoord of duurzaam zijn rekbare begrippen en ze bestrijken dan ook diverse onderwerpen. Was vroeger het adagium ‘de consument wil wel duurzaam voedsel, maar wil er niet voor betalen’, is dat beeld nu langzaam aan het kantelen. Aan producenten en andere partijen in de keten van voedselverwerking om op die toenemende vraag voortvarend in te spelen.

Hoe innoveert de foodsector?
Op welke bedrijfsdisciplines is er geïnnoveerd de afgelopen 3 jaar? Hoe tevreden zijn voedselverwerkende bedrijven over hun innovatiekracht? Slagen zij in hun opzet? Waar lopen ze tegenaan of waarmee boeken zij succes? Kortom, wat is de duurzame oogst van innovatie?

Klik hier om het gratis Trendrapport te downloaden. 

Schouw Informatisering, from Aptean
www.foodware365.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.