Lichte omzetstijging Camposol eerste 3 kwartalen

Camposol heeft haar financiële resultaten over het derde kwartaal van 2020 bekendgemaakt. Het EBITDA over de eerste negen maanden van 2020 bedroeg €46,8 mln en de bijbehorende EBIDTA-marge was 27,3%. De omzet bedroeg €171,4 mln, hetgeen een stijging van 1,8% inhoudt ten opzichte van de eerste negen maanden van 2019. Deze toename is voornamelijk toe te schrijven aan de groei van de aantallen mango's, druiven, mandarijnen en avocado's. De omzet over de laatste 12 maanden en het EBITDA bedroegen respectievelijk €278,2 en €103,9 mln. Op 30 september stond het kassaldo van het bedrijf op €28,6 mln en bedroeg de netto financiële hefboomratio 3.4x. 

Het bedrijf zet haar strategie om uit te groeien tot een jaarronde leverancier van vers fruit voort door haar activiteiten in Peru aan te vullen met investeringen in Colombia, Uruguay en sinds kort ook in Chili en door de mogelijkheden van haar commerciële en logistieke platforms te benutten.

"Onze financiële ratio's zijn sterk ondanks de vele beperkingen rondom Covid-19 op markten en binnen bedrijven. We zijn erin geslaagd om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers te waarborgen evenals de continuïteit van onze werkzaamheden. We hebben zowel ons mandarijnen- als avocadoseizoen met goede resultaten afgesloten. Het waardevoorstel aan onze klanten, dat is gebaseerd op ons verticaal geïntegreerde en milieuverantwoorde bedrijfsmodel, heeft bewezen sterk en veerkrachtig te zijn. We zullen onze plannen voortzetten om een jaarronde leverancier te worden, terwijl we blijven werken aan het verbeteren van onze dienstverlening aan klanten en onze interne processen om de positie van Camposol als internationaal bedrijf te consolideren," aldus Jorge Ramirez Rubio, directeur van Camposol. 

Voor een totaaloverzicht van de financiële resultaten over het derde kwartaal, klik hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.