Introductie mySamkipLogistics biedt gespecialiseerde vrachtvervoerders digitale transparantie

Samskip Logistics heeft een mijlpaal bereikt in haar strategie om de kracht van digitalisering naar onvoldoende bediende segmenten van de vrachtvervoersmarkt te brengen. Het nieuwe wereldwijde mySamkipLogistics-klantenportaal is in het bijzonder bedoeld voor vervoerders van koelcontainers en andere gespecialiseerde vracht, die goed zijn voor zo'n driekwart van haar volume, zo laat het bedrijf weten.

Het nieuwe klantenportaal, dat de eerste week van november 'live' ging, stelt klanten in staat om online vrachtboekingen te maken en biedt toegang tot de track-and-trace-gegevens van al hun zendingen, waaronder actuele gegevens over de verzendstatus, documenten en facturen. 

Martijn Tasma, Logistiek directeur Global Forwarding bij Samskip, zegt dat de bekende voordelen van online reserveringen allereerst bestaan uit het voorkomen van fouten, terwijl de voortdurende track-and-trace klanten transparantie biedt. In tegenstelling tot het logistieke retailsegment werden andere segmenten van de toeleveringsketen minder goed ondersteund door middel van digitalisering," zegt hij. 

“Logistiek is een sector waarin 24/7 wordt gewerkt en klanten te allen tijde het recht hebben op actuele informatie over de status van hun zendingen. mySamskipLogistics maakt de voordelen van digitalisering beschikbaar voor vervoerders in jachtige sectoren die hier eerder geen toegang tot hadden, zoals vervoerders van vis-, vlees- en AGF. We hebben deze oplossing ontwikkeld door goed te luisteren naar onze klanten. De boodschap dat deze vervoerders ook graag van deze voordelen zouden profiteren, was overduidelijk." 

Het portaal is gekoppeld aan het INTTRA Open Trade Platform, zodat de vertrektijden van de schepen van INTTRA-transporteurs automatisch worden weergegeven in mySamskipLogistics. In de toekomst is het platform van plan om vervoerders toegang te verschaffen tot een rapport- en analysefunctionaliteit, terwijl de gegevens omtrent de status van de vracht gekoppeld zou kunnen worden aan koelhuizen. 

"Vrachtvervoer draait net zozeer om databeheer en het verstrekken van informatie aan klanten als om het beheer van fysieke activa," zegt Tasma. "De introductie van mySamskipLogistics is een tussenstop op een reis de Samskip Logistics is begonnen om de kracht van Bi te benutten als middel om kernprestatie-indicatoren te ontwikkelen en zich te positioneren om de beste logistieke professionals van morgen aan te trekken. Het is geen vervanging voor het rechtstreekse contact met klanten maar pioniers binnen de hedendaagse toeleveringsketen boeken een voorsprong op het gebied van databeheer en de uitwisseling van gegevens. mySamskipLogistics maakt ook de weg vrij om machine learning-efficiëntie te introduceren binnen de koellogistiek."Voor meer informatie:
Corina State
Samskip
E-mail: Corina.State@samskip.com    
Phone: +31 88 400 1174


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.