Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sainsbury’s test samenwerking met Uber Eats en Deliveroo

Duitsland: NX-Food splitst zich af van Metro
De Duitse groothandelaar Metro heeft bekendgemaakt dat de dochteronderneming NX-Food is afgesplitst als zelfstandig bedrijf. NX-Food is als startup gespecialiseerd in innovatie voor levensmiddelen. Doordat het bedrijf nu zelfstandig is, kunnen de eigen diensten worden aangeboden aan andere klanten naast Metro. Fabio Ziemßen en Veronika Pountcheva zijn aangesteld als de belangrijkste directeuren van het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Zwitserland: Philipp Wyss aangesteld als CEO van Coop
Er zijn in de directie van Coop in Zwitserland veranderingen doorgevoerd. Per mei 2021 zal de huidige onderdirecteur Philipp Wyss de functie op zich nemen van CEO. Hij volgt daarmee Joos Sutter op, die zelf voorzitter van de raad van bestuur van Coop zal worden. De huidige voorzitter, Hansueli Loosli, zal zodoende zijn functie aan Sutter overdragen.
Bron: archyde.com 

Singapore: Sheng Siong heeft 54,4% meer kwartaalwinst
De in Singapore gevestigde supermarktketen Sheng Siong zag in het derde kwartaal zijn winst toenemen met 54,4% tot US$ 23,27 mln (€ 19,9 mln). De hogere winst kwam door de sterke omzet binnen de supermarktsector. De omzet steeg in de afgelopen periode met 28,9% tot US$ 239,5 mln (€ 204,7 mln), terwijl de bruto winst met 28,7% toenam tot US$ 64,68 mln (€ 55,3 mln). De omzetgroei kwam tot stand doordat veel huishoudens meer boodschappen doen voor maaltijden thuis, in plaats van dat er van horecagelegenheden gebruik wordt gemaakt. Ook hebben veel consumenten in Singapore meer producten als voorraad opgeslagen in verband met lockdownmaatregelen. Volgens Sheng Siong-CEO Lim Hock Chee zal de toegenomen vraag in de komende maanden echter weer stabiliseren, omdat de lockdownmaatregelen weer worden versoepeld.
Bron: retailnews.asia 

VK: Ocado investeert in robotbedrijven voor meer capaciteit
De Britse online supermarktgroep en techbedrijf Ocado heeft voor US$ 287 mln (€ 245,3 mln) twee bedrijven overgenomen, die beiden gespecialiseerd zijn in robottechnologie. De twee bedrijven, Kindred Systems en Haddington Dynamics, moeten helpen om de capaciteiten van Ocado te vergroten. Kindred Systems en Haddington Dynamics werden overgenomen voor respectievelijk US$ 262 mln en US$ 25 mln (€ 223,9 mln en € 21,4 mln). Kindred Systems ontwikkelt robotsystemen voor het oprapen van losse producten, terwijl Haddington zich heeft toegelegd op robotarmen.
Bron: reuters.com 

China: Dada Group werkt met Pagoda aan bezorgdienst voor fruit
Dada Group, Een Chinees retailplatform voor thuisbezorging, gaat samenwerken met de fruitwinkelketen Pagoda. Meer dan 500 Pagoda-winkels zijn nu aangesloten op het platform van Dada Now. Voor het einde van dit jaar moet het aantal Pagoda-winkels dat met Dada Now werkt neerkomen op 2.000 locaties.
Bron: globenewswire.com 

VK: Sainsbury’s test samenwerking met Uber Eats en Deliveroo
Sainsbury’s werkt samen met Uber Eats en Deliveroo aan een bezorgservice, waarmee bestelde boodschappen binnen minder dan 25 minuten aan huis worden geleverd. De samenwerking is bij wijze van test van start gegaan met Uber Eats bij een vestiging in Camden in het noorden van Londen. Een pilotfase met Deliveroo is ingezet bij een winkel in Hammersmith in het westen van Londen. Het samenwerkingsverband wordt in de komende weken uitgebreid naar in totaal negen winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Het aanbod van Sainsbury's dat zowel via Uber Eats als via Deliveroo voor handen is, bestaat uit meer dan 1.000 huismerk- en A-merkproducten, waaronder ook groente en fruit.
Bron: internewscast.com 

SPAR neemt meerderheidsbelang in broodjesketen The Tosti Club
De Nederlandse tak van SPAR heeft een meerderheidsbelang genomen in de broodjesketen The Tosti Club. The Tosti Club heeft verspreid over Nederland elf vestigingen. Bij SPAR-vestigingen in Arnhem en Zwolle zijn er binnen de winkels al afdelingen van The Tosti Club aanwezig. Door de overname van de horecaketen is het marktaandeel van SPAR binnen de foodservice-sector significant gegroeid.
Bron: spar-international.com 

VS: Walmart verkiest menselijk personeel boven robots
Walmart heeft zijn banden verbroken met het bedrijf Bossa Nova Robotics. Bossa Nova Robotis was verantwoordelijk voor robots, die in staat waren om winkelschappen te controleren. Walmart heeft aangegeven de voorkeur te geven tot menselijke arbeidskrachten in plaats van automatisering op de winkelvloer. De retailgroep heeft hiervoor een simpel en efficiënt systeem opgezet voor het inventarisbeheer in winkels. Wel is Walmart van plan om op andere manieren te experimenteren met nieuwe technologie. Het bedrijf heeft vier vestigingen speciaal aangewezen als testterrein waar nieuwe vormen van e-commerce en andere technologische innovaties in de praktijk kunnen worden toegepast.
Bron: cnbc.com 

VS: Weis Markets meldt resultaten van derde kwartaal
Weis Markets had in de periode van 13 weken tot 26 september jaar op jaar een toename in omzet van 14,4%, tot US$ 1,0 mld (€ 850 mln). De vergelijkende winkelomzet steeg in dezelfde periode met 14,8%. De netto winst steeg met 118,8% tot US$ 31,3 mln (€ 26,8 mln), waar dit in dezelfde periode van 2019 nog US$ 14,3 mln (€ 12,2 mln) was. De online omzet van Weis steeg in deze periode met 160%.
Bron: prnewswire.com 

VS: Publix heeft omzetgroei van 18,3% in derde kwartaal
Publix Super Markets had in zijn derde kwartaal een omzettoename van 18,3%. In de periode van 3 maanden tot 26 september steeg de winst met bijna 60%. De omzet van Publix kwam in de afgelopen periode neer op US$ 11,1 mld (€ 9,5 mld). De vergelijkende winkelomzet steeg in het derde kwartaal met 16,5%. Publix raamt de toename in omzet van de afgelopen drie maanden op US$ 1,25 mld (€ 1,07 mld), oftewel 13,4%. Dit komt grotendeels door de omstandigheden rondom het coronavirus.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Uber start bezorgdienst in Manhattan
Uber is in Manhattan begonnen met een bezorgdienst voor boodschappen. De producten worden geleverd door de supermarktketen Cornershop. Bestellingen kunnen zowel via de Uber-app als de app voor Uber Eats worden geplaatst. Consumenten met een Eats Pass-lidmaatschap hoeven bij bestellingen van meer dan US$ 30 (€ 25,64) geen bezorgkosten te betalen. Het bedrijf is van plan om in de komende weken de bezorgdienst verder uit te breiden in New York City.
Bron: amny.com 

VS: US Foods heeft minder omzet in derde kwartaal
De groothandelaar US Foods Holding Corp. had over het derde kwartaal van 2020 een afname in omzet van 10,5%. De netto omzet kwam daardoor neer op US$ 5,8 mld (€ 5,0 mld). Volgens US Foods was dit resultaat met uitsluiting van de verdiensten van SMart Stores Holdin Corp. dat op 24 april door US Foods werd overgenomen.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: