Lidl in 2022 actief in Bosnië

Ierland: SuperValu breidt aantal drive-through-afhaalpunten uit
De Musgrave-keten SuperValu gaat zijn drive-through-service uitbreiden naar 135 winkels. SuperValu opende het eerste afhaalpunt van dit type in 2014 in Cork. De afhaalpunten van lijken in uitvoering veel op de drive-through zoals deze bekend is gemaakt door fastfoodketens. Klanten parkeren in van te voren aangewezen parkeervakken, waarna de boodschappen door winkelpersoneel in de achterbak van de auto worden geplaatst. Zodoende is er met het oog op het coronavirus geen enkele sprake van direct contact.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Lidl in 2022 actief in Bosnië
Lidl is van plan om in 2022 zijn eerste vestiging te openen in Bosnië. Het succes van de discountketen in Servië en Kroatië heeft Lidl aangemoedigd om verder uit te breiden in de Balkan-regio. De Bosnische nieuwsbron Indikator.ba meldde onlangs dat er al langere tijd door lokale media wordt gespeculeerd over de eerste Lidl-vestiging in het land. De aanleiding voor deze geruchten zijn het feit dat Lidl vier jaar geleden de domeinnaam lidl.ba heeft vastgelegd. Naast Servië en Kroatië is Lidl ook actief in Slovenië, Bulgarije, en Roemenië.
Bron: seenews.com 

VK: One Stop ziet winkelnetwerk slinken
De buurtwinkelketen en tevens Tesco-dochteronderneming One Stop zag in het afgelopen fiscaal jaar zijn netwerk teruglopen. In de periode tot februari 2020 is het aantal vestigingen afgenomen tot 888 locaties. Deze afname komt doordat zowel een aantal vestigingen zijn gesloten als door het feit dat sommige locaties zijn heropend onder het Tesco Express-format. Aan het eind van het fiscaal jaar stond het aantal eigen winkels op 697. Tegelijkertijd is het aantal franchise-locaties met 14 winkels gestegen tot 191.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Grootste online distributiecentrum van Carrefour in Saoedi-Arabië 
Majid Al Futtaim heeft in Riyadh in Saoedi-Arabië namens Carrefour een distributiecentrum voor online retail geopend. Het logistieke centrum heeft een oppervlak van 9.000 vierkante meter en is daarmee de grootste faciliteit van Carrefour in het land. Het totaal aantal distributiecentra van Carrefour staat in Saoedi-Arabië nu op 10 locaties. Volgens Majid Al Futtaim wordt vanuit het centrum een assortiment aangeboden va meer dan 12.000 dagelijkse benodigdheden, waaronder verse groente en fruit. De faciliteit zal gebruik maken van 150 vrachtwagens met koelsystemen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Britse supermarkttoezichthouder legt functie neer
Christine Tacon, de eerste zogeheten Groceries Code Adjudicator van het Verenigd Koninkrijk, zal binnenkort deze functie overdragen aan haar opvolger Mark White. De toezichthouder had eerder toegezegd om wegens de problemen rondom COVID-19 langer dan gepland haar functie te vervullen. "Ik ben nu van deze verantwoordelijkheid ontslagen", aldus Tacon. "Ik heb in het begin van de pandemie leveranciers aangeraden om enige problemen rondom de gedragscode voor supermarkten direct aan mij voor te leggen. Ook heb ik regelmatig contact gehouden met toezichthouders over of er problemen in verband met het coronavirus waren ontstaan. Van die problemen is verder geen melding van gemaakt. We zijn nu zes maanden verder sinds de evaluatie van de leveringsovereenkomsten met het oog op de beschikbaarheid van essentiële producten in supermarkten. Ik verwacht niet dat er nu nog meldingen binnen zullen komen. Zodoende kan ik nu opstappen en de functie aan Mark White overhandigen".
Bron: gov.uk 

China: Yiguo.com failliet ondanks kapitaalinjectie
Yiguo.com, een Chinees e-commercebedrijf gespecialiseerd in verse groente en fruit, is failliet. Verschillende dochterondernemingen zoals Yunxiang Supply Chain en Anxianda is vrijwillig een faillissements- en reorganisatietraject aangevraagd. De bedrijven hebben schulden van in totaal RMB 2,3 mld (€ 290,6 mln). Volgens Chinese mediabronnen zijn er inmiddels ontslagrondes ingezet. Yiguo.com werd in 2005 in Sjanghai opgericht. Het bedrijf bestond uit een netwerk van zelfstandige faciliteiten met koelbewaring verspreid over 310 grote steden in 27 provincies. In 10 steden waren in totaal 11 eigen faciliteiten voor koelketenlogistiek opgezet, waaronder in Beijing, Sjanghai, Guangzhou en Hangzhou.
Bron: chinamoneynetwork.com 

Online supermarktsector van VAE geraamd op US$ 1 mld
Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar de online supermarktsector van de Verenigde Arabische Emiraten. Sommige van deze bedrijven zijn in eerste instantie niet eens gespecialiseerd in de retail van levensmiddelen. Dankzij zowel deze nieuwe als oudere online retailers zal volgens prognoses de omzet van het online supermarktsegment in deze regio voor het eerst dit jaar boven de US$ 1 mld (€ 840 mln) uitkomen. Enkele van deze nieuwe bedrijven zijn Sharaf DG, Spinneys en Dubai Store, die ieder met een eigen platform de markt van VAE opgaan.
Bron: gulfnews.com 

Zuid-Afrika: Massmart heeft minder omzet wegens COVID-19 
De Zuid-Afrikaanse retailer Massmart had over de afgelopen negen maanden minder omzet wegens COVID-19. Een directe aanleiding voor de lagere omzet waren de beperkingen die door de overheid waren opgelegd. Zo heeft een verbod op de afzet van alcoholische dranken geleid tot een verlies in omzet van 1,1 mld rand (€ 57,2 mln). De totale omzet daalde over de periode van negen maanden tot 27 september met 8,9% tot 60,5 mld rand (€ 3,14 mld)bln rand ($3.73bln). Volgens Massmart is er echter sprake van verbetering, nu de maatregelen van de overheid geleidelijk aan weer worden versoepeld.
Bron: reuters.com 

Vietnam: Central Retail houdt exportevenement voor lokale bedrijven
Central Retail Vietnam heeft onlangs een evenement voor lokale ondernemingen georganiseerd. Ongeveer 100 Vietnamese bedrijven werden via het evenement online in contact gebracht met importeurs in Thailand. De Vietnamese leveranciers kregen hierdoor de mogelijkheid om contacten op te bouwen voor directe export naar Thailand. Het evenement werd op 24 oktober gehouden. Central Retail is in Vietnam eigenaar van de ketens Big C en Go!
Bron: en.vietnamplus.vn 

US: Eataly sluit aan bij Mercato-platform
Mercato, een Amerikaans online platform voor zelfstandige supermarkten, heeft een nieuwe partner aangetrokken in de vorm van de keten Eataly. De producten van Eataly zijn nu online te bestellen in New York City, Chicago, Los Angeles en Boston.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Kroger werkt aan meer diversiteit
Kroger heeft een nieuw plan voor meer diversiteit opgesteld. Het plan heeft de naam Framework for Action: Diversity, Equity & Inclusion (DE&I) en bevat manieren voor zowel de korte als de lange termijn om de werkplaats meer divers te maken. Het plan is opgesteld in samenwerking met zowel medewerkers als managers van de supermarktketen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Food Lion breidt afhaaldienst uit
Food Lion is sinds 26 oktober begonnen met het uitbreiden van zijn afhaaldienst Food Lion To-Go. De afhaaldienst zal beschikbaar zijn bij 32 nieuwe winkels in Georgia, North Carolina, South Carolina, Tennessee en Virginia. Food Lion To-Go is te vinden via de app en website die speciaal voor deze dienstverlening zijn opgezet. Volgens Evan Harding van Food Lion is het uitbreiden van de afhaaldienst nu belangrijker dan ooit. “We willen onze lokale buren de mogelijkheid geven om naar eigen voorkeur retailkanalen aan te bieden, of dit nu online of in fysieke winkels is. Tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot verse producten tegen betaalbare prijzen”.
Bron: globenewswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.