Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjoerd Postuma, Postuma AGF:

"De omzetgroei van het voorjaar kunnen we mooi doorzetten"

Tholen -  "Je voelt momenteel de spanning in de markt hoe de maatregelen van vanavond eruit gaan zien", vertelt Sjoerd Postuma van de gelijknamige groothandel uit IJsselmuiden. "Dat overheerst vandaag, maar verder zien wij dat de handel erg goed doorloopt. Wij kunnen de omzetstijging van het voorjaar goed doorzetten, deels door de autonome groei die we door maken, maar ook door invloed van de hele Corona-situatie. Die omzetgroei ligt rond de 40-45%. Dat hadden we in ons oude pand niet kunnen realiseren."

Sinds vorig jaar is Postuma AGF ook actief op de Belgische markt. "We groeien daar stabiel en krijgen er steeds wat klantjes bij. Die uitbreiding gaat niet hard, maar dat hoeft ook niet", constateert Sjoerd. "De verkoop in Belgiƫ kunnen we mooi combineren met onze inkoop. Zo verkopen we meer groenten uit Belgiƫ, maar halen we ook handel in Brussel die ons assortiment mooi aanvullen. Denk aan de luxere druiven, citrus en aparte groenten."

Het citrus vormde de afgelopen maand wel een exponent van de hardlopers in het AGF-assortiment. "Het was in die zin wel een apart jaar met opvallend hoge prijzen. Inmiddels zijn we ook van start gegaan met de eerste Spaanse mandarijnen, kaki's en citroenen. Alleen sinaasappelen ontbreken nog in het assortiment. De belangstelling voor met name mandarijnen is goed, al zijn wij nooit actief in de hele (te) vroege Clementines, maar vooral in de Satsuma's", vertelt Sjoerd.

Postuma AGF is in Nederland  de exclusieve groothandel voor het citrus van V. Rosvan de familie Beltran in Les Alqeries. "Vorig jaar hebben we een prima seizoen gehad. Dit jaar moet het zich nog bewijzen, maar we de start van het bladclementineseizoen verloopt prima!"

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
sjoerd@postuma.nl 
www.postuma.nl