Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sjoerd Postuma, Postuma AGF:

"De omzetgroei van het voorjaar kunnen we mooi doorzetten"

Tholen -  "Je voelt momenteel de spanning in de markt hoe de maatregelen van vanavond eruit gaan zien", vertelt Sjoerd Postuma van de gelijknamige groothandel uit IJsselmuiden. "Dat overheerst vandaag, maar verder zien wij dat de handel erg goed doorloopt. Wij kunnen de omzetstijging van het voorjaar goed doorzetten, deels door de autonome groei die we door maken, maar ook door invloed van de hele Corona-situatie. Die omzetgroei ligt rond de 40-45%. Dat hadden we in ons oude pand niet kunnen realiseren."

Sinds vorig jaar is Postuma AGF ook actief op de Belgische markt. "We groeien daar stabiel en krijgen er steeds wat klantjes bij. Die uitbreiding gaat niet hard, maar dat hoeft ook niet", constateert Sjoerd. "De verkoop in België kunnen we mooi combineren met onze inkoop. Zo verkopen we meer groenten uit België, maar halen we ook handel in Brussel die ons assortiment mooi aanvullen. Denk aan de luxere druiven, citrus en aparte groenten."

Het citrus vormde de afgelopen maand wel een exponent van de hardlopers in het AGF-assortiment. "Het was in die zin wel een apart jaar met opvallend hoge prijzen. Inmiddels zijn we ook van start gegaan met de eerste Spaanse mandarijnen, kaki's en citroenen. Alleen sinaasappelen ontbreken nog in het assortiment. De belangstelling voor met name mandarijnen is goed, al zijn wij nooit actief in de hele (te) vroege Clementines, maar vooral in de Satsuma's", vertelt Sjoerd.

Postuma AGF is in Nederland  de exclusieve groothandel voor het citrus van V. Rosvan de familie Beltran in Les Alqeries. "Vorig jaar hebben we een prima seizoen gehad. Dit jaar moet het zich nog bewijzen, maar we de start van het bladclementineseizoen verloopt prima!"

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
sjoerd@postuma.nl 
www.postuma.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven