Blauwe bessenexport kan belangrijk worden voor Georgië

Natia Turnava, de Georgische minister van Economie en Duurzame Ontwikkeling en Giorgi Khanishvili, minister van Landbouw en Milieu, woonden een presentatie van het investeringsproject in de blauwe bessenteelt van Efco bij.

Khanishvili sprak over projecten die gericht waren op de ontwikkeling van de landbouwsector in het land en het belang van de zachtfruitcategorie voor het project 'Introduce the Future'. 

Volgens Davit Saganelidze, uitvoerend directeur van het Partnership Fund, zal dankzij de investeringen van het fonds een blauwe bessenteeltbedrijf van 127 hectare worden gerealiseerd in Laituri, in het district Ozurgeti. Ook zal er de grootste productielijn van het land worden gebouwd, uitgerust met moderne technologieën, evenals een koelhuis. Daarnaast werd er een internationale standaard geïntroduceerd en heeft de onderneming een aantal kwaliteitscertificaten verkregen.

Saganelidze voegde er aan toe dat Georgische blauwe bessen de potentie hebben om een belangrijke plaats op de markt te veroveren, niet alleen in Georgië zelf maar ook op internationale exportmarkten. Hij vertelde dat Georgië de mogelijkheid heeft om uit te groeien tot één van de grootste exporteurs van blauwe bessen ter wereld.  

Messenger.com.ge bericht dat minister Natia Turnava zou hebben gezegd dat de export van blauwe bessen zeer belangrijk is voor Georgië en dat er met de steun van het Partnership Fund al €5,2 mln in de ontwikkeling van deze sector werd geïnvesteerd. 

Efko bezit en beheert een blauwe bessenbedrijf van 32 hectare in Laituri. Het bedrijf bezit in totaal 326 hectare landbouwgrond en is van plan om deze in de komende vijf jaar volledige te gaan benutten.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven