Greenyard krikt winstprognoses op

Het Belgische Greenyard wist in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet en de rendabiliteit op te krikken. 27 augustus kondigde het bedrijf een sterkte kwartaalupdate aan. In de periode april-juni steeg de omzet met 11,4% aan tot 1,15 miljard euro. Greenyard gaf daarvoor een verklaring: supermarkten kopen meer in en door het vele thuiswerken worden meer groenten en fruit gegeten. 

Nu blijkt dat niet alleen de omzet is gestegen, maar ook de rendabiliteit is verbeterd. Het Transformatieplan die het voorbije halfjaar werden doorgevoerd werpt zijn vruchten af.

Partnerschappen
Greenyard zegt te blijven werken aan een structurele verbetering van de marge, de winstgevendheid en de kasstroom. "De aangepaste EBITDA-marge verhoogde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een verbetering van de marge in het Fresh segment met ruim 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, speelde hierin een belangrijke rol. Deze was te danken aan de verdere uitbouw van Greenyards partnerschappen naast ook haar andere langdurige commerciële relaties, wat leidde tot een verschuiving naar meer dienstverlening met hogere toegevoegde waarde. Bovendien droegen een betere afstemming van de inkoopstromen (sourcing), en een verdere kostenbeheersing bij aan deze verbetering", aldus het groenten- en fruitconcern. 

Op basis van de huidige beschikbare informatie verwacht Greenyard dat haar aangepaste EBITDA voor de eerste helft van het boekjaar ca. 55 miljoen euro zal bedragen (versus 47,6 miljoen euro vorig jaar) en verhoogt haar eerder gegeven aangepaste EBITDA-vooruitzichten van 100 miljoen euro-105 miljoen euro voor het volledige boekjaar naar 106 miljoen euro-110 miljoen euro. Greenyard verwacht nog verdere positieve ontwikkelingen in volumes, kosten en marge.

Greenyard maakt zich klaar voor de komende jaren.
"Organische groei en schuldafbouw blijven Greenyards voornaamste objectieven en zullen de basis vormen voor een nieuwe lange termijn financiering, waarvoor Greenyard het proces reeds heeft ingezet met haar relatiebanken. Greenyard onderzoekt momenteel de diverse opties. Door de aangepaste bedrijfsvoering met verbeterde resultaten, de verhoogde vooruitzichten en een eerste positieve respons van stakeholders, drukt Greenyard het vertrouwen uit in een tijdige en passende herfinanciering", besluit het bedrijf. 

Greenyards H1 resultaten worden gepubliceerd op 17 november 2020.

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group       
www.greenyard.group 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven