Groenten en fruit hard nodig bij voedselbanken door coronacrisis

De Groente & Fruitbrigade heeft sinds de start ruim 1,5 miljoen kilo groente en fruit geleverd aan voedselbanken. Deze groei is geweldig, want voedselbanken zitten te springen om meer groente en fruit. Door de coronacrisis is het aantal voedselbankklanten fors toegenomen. Bij de brigade is nu echter een nijpend tekort aan vrijwilligers.

De Groente & Fruitbrigade groeit hard. De organisatie is twee jaar geleden in Poeldijk gestart en sindsdien is ruim 1,5 miljoen kilo groenten en fruit gered en geleverd aan voedselbanken. Steeds meer bedrijven bieden producten die zij niet meer kunnen verhandelen aan bij de Groente & Fruitbrigade. De brigade groeide de afgelopen maanden zelfs zo snel dat een extra opslagloods nodig was.

Willem van Prooijen, voorzitter van de Groente & Fruitbrigade: “Deze groei is geweldig natuurlijk. Elke week kunnen we weer veel mooie, gezonde producten leveren aan de voedselbanken. De voedselbanken zitten te springen om meer groente en fruit. Door de coronacrisis is het aantal voedselbankklanten fors toegenomen.”

Deze snelle groei vraagt echter elke week een zware inspanning van het kleine team. Er zijn dus heel hard meer vrijwilligers nodig. De brigade zoekt onder meer vrijwilligers die leiding kunnen geven, vorkheftruckchauffeurs, PR en HR vrijwilligers en administratief medewerkers.

Bert de Visser, dagcoördinator bij de Groente & Fruitbrigade: “Er is veel leuk en maatschappelijk belangrijk werk te doen bij ons. Want we helpen niet alleen de armste mensen in Nederland, we dragen ook een steentje bij aan het verminderen van voedselverspilling. Alle hulp is echt welkom.” Alle vacatures zijn te vinden op de website.

Voor meer informatie:
Groente- & Fruitbrigade
ABC Westland 242 A1 
2685 DC Poeldijk
0174-257357
info@groentefruitbrigade.nl   
www.groentefruitbrigade.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven