Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Online supermarkt Picnic breidt uit richting het noorden

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Zwolle en trekt daarmee verder richting het noorden. Bijna 60.000 huishoudens kunnen zich inschrijven voor de bezorgdienst. De kenmerkende elektrische wagentjes rijden volgens planning vanaf eind september door de straten van de Hanzestad.

Zwolle is het derde gebied in Overijssel waar de websuper actief wordt. Eerder al konden inwoners van Deventer en Enschede en Hengelo (Twente) boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis laten bezorgen. De uitbreiding naar Zwolle is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen.

Jonge gezinnen
Hanzestad Zwolle mag zich straks de eerste bezorgstad in het noorden van Nederland noemen. Medeoprichter van Picnic Michiel Muller maakt er geen geheim van graag nog verder noordwaarts uit te breiden. Zwolle is wat hem betreft slechts een eerste stap. “We willen het gemak van aan-de-deurbezorging van boodschappen graag aan zo veel mogelijk Nederlanders aanbieden, ook aan inwoners van de noordelijke provincies.”

Zwolle is een groeigemeente en telt bijna 60.000 huishoudens, waarvan ongeveer een derde met kinderen woont. Dat is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 26 procent. Inwoners tussen de 25 en de 45 jaar vormen dan ook de grootste leeftijdscategorie in Zwolle. “Ouders van jonge gezinnen werken hard en houden weinig vrije tijd over. Door eenvoudig te bestellen via de app en boodschappen aan de deur te laten leveren, kunnen ze veel van hun kostbare tijd besparen en die tijd bijvoorbeeld doorbrengen met het gezin”, legt Muller uit.

Registreren in de app
Zwollenaren kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De websuper gaat eind september voor het eerst de weg op met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2020 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle geleverd.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt toe rijden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven