Waitrose tekent deal met Deliveroo

Brussel zal Tesco-winkels in Polen niet verkopen
De Europese Commissie heeft een beoordeling van de geplande verkoop van de Tesco-supermarktketen in Polen aan het Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming gestuurd. De koper van 301 winkels is de Salling Group, gevestigd in Denemarken. De Poolse autoriteiten wijzen erop dat de transactie de concurrentie op de plaatselijke retailmarkt voor dagelijkse consumptiegoederen in het land zou kunnen beïnvloeden. De Europese Commissie meldt in een persbericht: "Het door de Commissie verzamelde bewijsmateriaal heeft bevestigd dat aan de voorwaarden voor een volledige doorverwijzing van de zaak overeenkomstig artikel 9 van de EU-concentratieverordening is voldaan en dat het Poolse Bureau voor Mededinging en Consumentenbescherming zich het best kan voorbereiden op de beoordeling van de gevolgen van de transactie in Polen."
Bron: polishnews.co.uk 

Australië: Aldi (weer) aan de top van de supermarktlijst
Supermarktketen Aldi staat voor de zevende keer in 9 jaar tijd bovenaan de Canstar Blue 2020-supermarktreview-lijst. Canstars review vergelijkt de grote Australische ketens op 8 punten, variërend van versheid en kwaliteit van het product tot de prijs-kwaliteitverhouding en de algehele klanttevredenheid. De firma ondervroeg meer dan 2600 consumenten over hun winkelervaringen de afgelopen maand en constateerde dat de grote ketens er nu naar neigen zich meer op waarde en klantenervaring te onderscheiden dan op prijs. Aldi was voor het derde jaar op rij de best gewaardeerde retailer en scoorde als enige supermarkt van dit jaar 5 sterren voor algehele klanttevredenheid. Het bedrijf scoorde ook 5 sterren in de meeste onderzochte categorieën.
Bron: insidefmcg.com.au 

VK: Waitrose in zee met Deliveroo voor snelle thuisbezorging
Waitrose heeft een overeenkomst gesloten met Deliveroo om klanten een snelle service te bieden voor thuisbezorging. De supermarkt zegt vanaf 1 september van plan te zijn een 12-weekse proef te doen. Huishoudens zullen kunnen kiezen uit meer dan 500 Waitrose-producten. Dit besluit weerspiegelt het streven van Waitrose om samenwerkingsverbanden aan te gaan die de producten gemakkelijk verkrijgbaar maken. James Bailey van Waitrose: "Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten een voorproefje te geven van hoe de toekomst van het gemakswinkelen er voor ons uit zou kunnen zien." De proef zal beginnen in de winkels in Bracknell en Clifton, gevolgd door Surbiton, Cambridge en Notting Hill op 3 september.
Bron: bbc.com 

Nederland: Jumbo maakt plan bekend om 's zondags boodschappen te bezorgen
De Nederlandse retailer Jumbo Supermarkten heeft plannen aangekondigd om op zondag boodschappen te gaan bezorgen, te beginnen met een proefproject op 13 september. De retailer wil met dit initiatief tegemoet komen aan de voortdurende groei van de vraag naar thuisbezorging en online-bestellingen. De service zal beschikbaar zijn voor klanten van ongeveer 250 Jumbo-winkels in Noord- en Midden-Nederland, Noord-Brabant en Zeeland.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: Sonae MC meldt dubbelcijferige groei in de eerste helft van het jaar
Sonae MC, die de Continente-keten in Portugal exploiteert, heeft in de eerste helft van het boekjaar een omzetgroei van 11,5% geboekt, waarbij zij de 'buitengewone impact' van Covid-19 op de retailsector aanhaalt. De 'like-for-like'-groei in het halfjaar bedroeg 8,3%, waarbij de groep een omzet van € 2,43 mld over deze periode meldde. Alleen al in het tweede kwartaal steeg de omzet met 9% tot € 1,24 mld, met een like-for-like-omzet van meer dan 6%.
Bron: esmmagazine.com 

7-Eleven tekent een overeenkomst met CP ALL om 7-Eleven winkels in Laos te exploiteren
7-Eleven blijft wereldwijd uitbreiden en heeft Laos in de planning. De grootste convenience retailer ter wereld heeft een franchiseovereenkomst getekend met CP ALL Laos, een bedrijf onder de CP ALL Public Company, om 7-Eleven winkels in de Democratische Volksrepubliek Laos te bouwen en te exploiteren. Naar verwachting zal de eerste 7-Eleven-zaak in Laos in de hoofdstad Vientiane geopend worden.
Bron: prnewswire.com 

Nederland: Lidl begint met super goedkope prijzen om voedingsverspilling tegen te gaan
Supermarktketen Lidl zet een nieuwe stap op het gebied van het terugdringen van voedingsverspilling. Voortaan kunnen klanten bij de 436 Lidl-winkels op de houdbaarheidsdatum producten aanschaffen die super goedkoop zijn. Producten als kaas, brood en melk kosten € 0,25 en vlees, vis en veganistische producten € 0,50. Groenten en fruit zijn volgens het AD te koop per doos van 2 kilo voor € 2,99 via de Too Good To Go app.
Bron: nltimes.nl 

India's Reliance neemt retail rivaal voor € 2,8 mld over, aandelen schieten omhoog
Reliance Industries koopt voor € 2,8 mld activa van concurrent Future Group, waardoor de footprint bijna verdubbelt van India's nr 1 retailer en qua marktwaarde van India's grootste bedrijf. In Mumbai stegen de aandelen van Future Retail maandag 20%. De overeenkomst omvat volgens Reliance Retail Ventures Future's retail, groothandel, logistiek en opslagunits.
Bron: gulfnews.com 

Zuid-Afrika: Massmart verhoogt kostenbesparend doel nu het meer verlies lijdt
De Zuid-Afrikaanse retailer Massmart Holdings  heeft zijn driejarig kostenbesparingsdoel tot € 93 mld verhoogd door uitgavengroei tegen te houden, marges te verbeteren en winkels die verlies draaien op te heffen. Een omschakelingsplan dat eerder dit jaar door het bedrijf - dat onder Walmart valt en waartoe de merken Makro en Spel behoren - werd aangekondigd heeft volgens CEO Mitchell Slape al resultaten opgeleverd.
Bron: af.reuters.com 

Amazon bestelt 1.800 Mercedes-Benz elektrische bestelwagens voor Europese bezorging
Amazon.com heeft 1.800 elektrische bestelwagens besteld bij Mercedes-Benz voor zijn Europese leveringsvloot als onderdeel van de plannen van de online-retailer om tegen 2040 een koolstofneutraal bedrijf te zijn. Een meerderheid van de elektrische voertuigen komt van Daimler AG en zal in dit jaar in gebruik genomen worden. Ook heeft het bedrijf 1.200 van de grotere eSprintermodellen van Mercedes-Benz en 600 van de tussenmaat eVitos besteld. De bestelling is de grootste voor elektrische voertuigen bij Mercedes-Benz tot nu toe en omvat 800 bestelwagens voor Duitsland en 500 voor het VK.
Bron: reuters.com 

Alberta's nieuwste Costco voor het eerst op First Nation land
Een nieuwe Costco-locatie die vrijdag in Calgary is geopend, is de enige in Canada die op First Nation land staat, op grond die toebehoort aan de indiaanse bevolking. De nieuwe Costco is de eerste huurder in winkelcentrum The Shops op de Buffalo Run op Buffalo Run Boulevard in de Tsuut'ina Nation. Het nieuwe groothandelsstation is 150.000 m2 en de autoriteiten denken dat het zo'n 40.000 consumenten zal bedienen.
Bron: globalnews.ca 

VS: Instacart wordt geconfronteerd met een rechtszaak vanwege 'misleidende' servicekosten
Instacart wordt geconfronteerd met een rechtszaak in Washington. Minister van justitie Karl A. Racine beweert dat het bedrijf klanten miljoenen dollars aan 'misleidende servicekosten' in rekening bracht en er niet in slaagde om honderdduizenden dollars aan omzetbelasting te betalen. Aanklagers eisen restitutie voor klanten die deze servicekosten hebben betaald, evenals achterstallige belastingen en rente op belastingen die verschuldigd zijn aan de overheid. De aanklagers beweren dat Instacart klanten vanaf september 2016 tot en met april 2018 liet denken dat de 10% servicekosten als fooi voor de bezorgers diende.
Bron: techcrunch.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven