Waitrose: biologische producten populairder dan ooit

Australië: 'Gestructureerde' terugkeer naar de normaliteit is volgens CEO Woolworths nodig in Victoria
Woolworths CEO Brad Banducci heeft opgeroepen tot een gestructureerde, stapsgewijze aanpak om een einde te maken aan de fase vier-beperkingen in Victoria, nadat de coronaregelgeving begin augustus tot chaos voor de supermarkten leidde. De supermarktgigant meldde een enorme afzet voor boekjaar 2019/20, met een omzetstijging van 8,1% tot € 39,3 mld na de aanvankelijke coronahamsterwoede. De afzet is in het huidige boekjaar blijven groeien, met een stijging van 12,8% binnen het hele bedrijf sinds begin juli.
Bron: smh.com.au 

Ierland: Aldi opent in de komende 6 maanden vier nieuwe winkels 
Aldi Ierland is van plan om de komende zes maanden in het hele land vier nieuwe winkels te openen, wat 80 nieuwe banen zal opleveren. De supermarktketen zal in oktober en november winkels openen in Rathnew, Co Wicklow en Blanchardstown in Dublin. Nieuwe winkels in Dunshaughlin in Co Meath en Sutton in Co Dublin staan vervolgens voor eind februari volgend jaar op de planning. Aldi verklaarde zich vooral te concentreren op het verdubbelen van het aantal van zijn winkels in Dublin, waarvan het aantal momenteel op 22 ligt.
Bron: rte.ie 

Just Eat’s belangrijke investeringen in Spanje
Just Eat Takeaway.com, een van de grootste maaltijdenbezorgers ter wereld, heeft na hun fusie vorig jaar de focus van zijn Europese groeiplan op de Spaanse markt gelegd. Volgens een Nederlandse vertegenwoordiger heeft het platform al een "agressief investeringsprogramma" voor de komende jaren geïntroduceerd. Het plan zal "aanzienlijk" en met voorrang investeren in landen waar Just Eat vóór de fusie actief was: het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Italië, Frankrijk en Spanje. Een woordvoerder: "Het management van het bedrijf is van mening dat in de merken van Just Eat, ondanks de huidige sterke groei, de laatste jaren te weinig geïnvesteerd is. We willen onze leiderschapsposities versterken, uitbreiden of heroveren."
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Auchan opent de komende 5 jaar 400 proximiteitwinkels in Petrom tankstations in Roemenië
OMV Petrom, het grootste energiebedrijf in Zuidoost-Europa van de Oostenrijkse groep OMV, en Auchan Retail Romania, de lokale dochteronderneming van het Franse Auchan, zullen hun partnerschap voor de opening van MyAuchan-proximiteitwinkels, waar geshopt en gesnackt kan worden, in Petrom-tankstations uitbreiden. Ongeveer 400 MyAuchan winkels zullen in de komende 5 jaar in het Petrom-netwerk worden geopend.
Bron: romania-insider.com 

Britse Waitrose: Lockdown zorgt voor een grotere vraag naar bioproducten
Waitrose meldt dat meer klanten dan ooit kiezen voor biologische voeding en drank. Sinds de lockdown is er een groeiende interesse in de herkomst van producten en in het welzijn van dieren en daarmee in bio-voeding. Biologische categorieën die in vergelijking met vorig jaar een aantal van de grootste omzetstijgingen hebben laten zien zijn: bio-kip met 42%, bio-groenten met 23% en bio-eieren met meer dan 13%. Op Waitrose.com worden nu elk uur 52 zakken Waitrose Duchy bio-wortelen, 34 bakken blauwe bessen en 39 zakken bananen verkocht, wat de populariteit van deze bio-groenten en fruit laat zien.
Deze week introduceert Waitrose biologische Britse blauwe bessen, de eerste keer dat een Britse supermarkt dit bio-gewas van een Brits teeltbedrijf in commerciële hoeveelheden kan aanbieden. De Waitrose Duchy bio-blauwe bessen worden in Herefordshire geteeld door een leverancier, die al meer dan 25 jaar fruit aan Waitrose levert.
Bron: waitrose.pressarea.com 

Keniaanse retailer Tuskys ondertekent reddingsdeal van € 16 mln met Mauritiaans fonds
Het Keniaanse familiebedrijf Tuskys Supermarket heeft een overeenkomst van € 16 mln met een onbekend Mauritiaans fonds ondertekend om zijn wankele financiële positie te ondersteunen en  zijn zaken weer op orde te krijgen. De retailer die op de rand van een faillissement staat, gaat gebukt onder schulden, ontevreden vakbondsleden, een tanend leveranciersvertrouwen en financiële onmacht om essentiële producten in de schappen te krijgen.
Bron: theeastafrican.co.ke 

VK: M&S probeert een graantje mee te pikken van populariteit van online-shoppen om verlies een halt toe te roepen
Marks & Spencer (M&S) zal voor het eerst boodschappen aan huis leveren via zijn nieuwe online-food joint venture. Dit is een laatste poging om het tij voor het bedrijf te keren en problemen bij de door de pandemie getroffen kledingafdeling van het bedrijf te compenseren. Online boodschappen doen heeft sinds het begin van de coronapandemie zijn aandeel op de Britse markt verdubbeld tot 14% en M&S's joint venture partner Ocado denkt dat dit de komende jaren tot 30% kan stijgen. Dat geeft M&S meer vertrouwen in zijn investering van € 1,6 mld om Ocado Retail te creëren, die aanvankelijk door het prijskaartje onder vuur van sommige investeerders kwam te liggen.
Bron: reuters.com 

Amazons nieuwste winkelconcept: high-tech karren
Amazon.com maakt bekend dat het een supermarkt in Los Angeles gaat openen met winkelwagentjes die klanten kassa's laten overslaan, waarmee het e-commerce bedrijf zijn offline-aanwezigheid uitbreidt. De winkel, in de buurt van Woodland Hills, wordt de Amazon Fresh winkel genoemd. Het is de eerste van zeven locaties in Zuid-Californië en Chicago die klanten - alleen op uitnodiging - tot dit nieuwe systeem toelaat. De Woodland Hills winkel zal in de komende weken worden opengesteld voor het grote publiek, aldus Amazon. De winkel zal de eerste zijn met de "Amazon Dash Cart." Deze laat de uitverkoren klanten tot twee zakken met boodschappen vullen, waarmee ze via een aangewezen pad niet langs een kassa hoeven, omdat een technisch systeem scant wat ze in hun karretje hebben en via een creditcard afrekent.
Bron: reuters.com 

VS: Fresh Thyme heeft nieuwe naam en logo
Fresh Thyme Farmers Market verandert zijn naam en veel meer, nadat het bedrijf zijn klantenbenadering herdefinieerde. De naam verandert van Fresh Thyme Farmers Markets in Fresh Thyme Market. Daarnaast introduceert het bedrijf een nieuw logo en een nieuwe marketingcampagne. Een woordvoerder: "In dit jaar van snelle consumentenveranderingen heeft Fresh Thyme ook veranderingen doorgevoerd, zodat de naam en het logo van ons bedrijf aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van onze klanten. Het nieuwe logo omvat zowel deze verandering voor ons merk Fresh Thyme als het doel ervan. Met heldere en authentieke berichtgeving wil Fresh Thyme ondersteuning bieden aan mensen die op zoek zijn naar echte oplossingen voor hun welzijn. Het nieuwe ontwerp maakt duidelijk wie Fresh Thyme werkelijk is en wat de belofte van de retailer aan de klanten inhoudt."
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Dollar General intensiveert herinrichting tijdens recordafzet 
De herinrichting die de nadruk legt op voeding en levensmiddelen werkt zo goed bij Dollar General dat de retailer van plan is om het programma te versnellen. De aankondiging werd gedaan in combinatie met de publicatie van de financiële resultaten van het tweede kwartaal, waarin gemeld wordt dat het bedrijf profiteert van veranderingen in het winkelgedrag vanwege de pandemie. De totale afzet steeg 24,4% tot € 7,2 mld en de opslagafzet steeg 18,8% tijdens de periode die eindigde op 31 juli. De afzet bleef in augustus hoog, wat Dollar General kenbaar maakte met een vergelijkbare omzetgroei van 15% sinds 25 augustus. De sterke omzetgroei werd weerspiegeld in een winst van 80,5% tot € 0,8 mld, de netto inkomsten stegen 84,6% tot € 659 mln en de aandelen stegen met 89,1% tot € 2,61.
Bron: progressivegrocer.com 

Walmart sluit zich aan bij het bod van Microsoft op de overname van TikTok in de VS
Walmart werkt met Microsoft samen in het uitbrengen van een bod op de Amerikaanse activiteiten van de enorm populaire video-sharing app TikTok, aangezien 's werelds grootste retailer een grote speler lijkt te gaan worden in de snelgroeiende digitale mediasector. Walmart kijkt verder dan alleen fysieke winkels en wil concurreren met Amazon in de online-retail. Het bedrijf beweert er zeker van te zijn dat de deal onder de huidige regering rond komt. 
Bron: theguardian.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven