Brochure Robuuste Aardappelrassen 2020 online

De ketenorganisatie voor de biologische landbouw en voedselproductie Bionext heeft een Brochure Robuuste Aardappelrassen 2020 uitgebracht. In de brochure staan de 23 robuuste aardappelrassen die in 2020 op de Nederlandse markt beschikbaar zijn voor telers en afnemers. Ook bevat de brochure afbeeldingen van de aardappels, beknopte teeltinformatie en de belangrijkste raseigenschappen.

Robuuste rassen zijn aardappelrassen die resistent zijn tegen phytophthora en vroege rassen. Rassen met een vroege knolvorming kunnen, ook als ze minder resistent zijn, vóór een phytophthora uitbraak al een goede opbrengst geven.

Bionext heeft in 2017 initiatief genomen voor het convenant ‘Versnelde transitie naar robuuste aardappelrassen’. Het convenant is getekend door 28 partijen binnen de biologische aardappelketen: aardappelveredelaars, aardappeltelers en supermarktketens. In 2019 was 70% van de biologisch geteelde aardappelen in Nederland van een robuust ras. In het winkelschap gold dat voor 80% van het Nederlandse biologische aanbod van aardappelen.

Klik hier voor de brochure Robuuste Aardappelrassen 2020.

Bron: Bionext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven