Serena Hoekstra over start handelsbedrijf Finkum Europa:

"Afzet Turkse producten loopt vanaf de start boven verwachting"

Tholen - Sinds dit jaar heeft Finkum Europa een nieuw handelsbedrijf op Urk gestart voor de verkoop van de Turkse AGF-producten op de Europese markt. "Al ruim vijftien jaar telen wij onze groenten en fruit op eigen velden in Turkije maar ook werken wij samen met familiebedrijven", vertelt Serena Hoekstra.

"De Turkse producten van Finkum zijn al redelijk bekend op de Europese markt. Dankzij onze nieuwe start geven we het merk een nieuwe impuls", vertelt Serena, die het Europese verkoopkantoor met twee collega's runt. "Turken spreken over het algemeen niet zo goed Engels en Nederlanders spreken vaak geen Turks, daarom is een Nederlandse vertegenwoordiging ideaal."

"We leveren vanuit Turkije rechtstreeks aan onze Europese klanten. De start is boven verwachting geweest. We leveren in korte tijd al verschillende Hollandse importeurs, zoals Staay Food Group, Zoutewelle en Wilko Fruit. Nu willen we ook richting markten als het Verengd Koninkrijk en Engeland gaan kijken", vertelt Serena. "Uiteindelijk hopen we door heel Europa onze mooie producten te mogen leveren zodat iedereen hiervan kan gaan genieten."

"We bieden een brede range aan producten aan van Turkse herkomst, zoals vijgen uit Bursa, kweepeer uit Bursa en Denizli, druiven uit Denizli en Manisa en granaatappels uit Mersin, Antalya en Denizli. Momenteel hebben we Turkse vijgen, druiven, abrikozen en nectarines beschikbaar. Aan het einde van de maand komen daar granaatappels bij. De vraag naar verse vijgen heeft ons positief verbaasd. Naar druiven is vanaf het begin aan al een goede vraag. Onze telers hebben ook Turkse pepers en paprika's in het assortiment, maar daar willen we eerst de interesse nog van peilen."

Voor meer informatie:
Serena Hoekstra
Finkum Europa
Keteldiep 15, 8321 MH Urk
T: +31(0)527 748581
info@finkumeuropa.com
www.finkumeuropa.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven