Omzet appelen levert belangrijke bijdrage

T&G Global zet groei door ondanks corona, omzet steeg met 20%

T&G Global heeft recent haar niet-geauditeerde financiële resultaten voor de laatste zes maanden tot 30 juni 2020 bekendgemaakt. Het laat zien dat de Groep haar resultaten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar heeft verbeterd met een hogere omzet en bedrijfsresultaat. 

De omzet ging van $ 560,8 miljoen naar $ 671,3 miljoen en het bedrijfsresultaat van $ 6,2 miljoen naar $19,5 miljoen. 

Gareth Edgecombe, CEO van T&G Global, licht toe dat ondanks de onverwachte uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht, de groep heeft aangetoond dat de transformatie van het bedrijf twee jaar geleden de zaken vooruit helpt. "Zonder twijfel is dit een erg uitdagend begin van het jaar in een lastig klimaat." 

"Echter, door onze verticaal geïntegreerde supply chain, gecombineerd met onze kennis, vastberadenheid en aanwezigheid op de markt heeft ons op een goede positie gebracht om snel te reageren op de uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht, maar ook om te kunnen blijven focussen op onze financiële doelstellingen."

Een belangrijke rol voor de goede resultaten is te danken aan de appeldivisie van het bedrijf die de omzet zag groeien van $315,4 miljoen tot $440,5 miljoen in de genoemde periode, waarbij het bedrijf op de wereldmarkt kon blijven leveren. Het vroegtijdig charteren van schepen voor de afzet in Europa en het VK hebben hierbij ook geholpen. Toch ziet het bedrijf dat de markt erg volatiel en onzeker is voor AGF, vooral op de Aziatische markt waar de appelen van het bedrijf nauwelijks verkocht worden door de gesloten groothandelsmarkten. Toch is het bedrijf positief naar de toekomst toe. 

Voor meer informatie:
Adrienne Sharp
T&G Global
adrienne.sharp@tandg.global 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven