Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Ye, KX Food

“Er zit weer een stijgende lijn in de gemberprijzen”

Tholen – “Na een periode met zeer hoge prijzen (meer dan vijf euro voor een kilo gember) is de markt wat ingezakt. Traditioneel is de vraag rond de zomer wat lager, waardoor de prijzen momenteel rond de €1,70 a €1,80 per kilo liggen”, vertelt Sophie Ye van KX Food. “Toch zien we een stijgende lijn in de prijzen. Drie weken geleden lagen de prijzen op een dieptepunt, maar de prijzen zijn langzamerhand aan het stijgen. Inmiddels ligt de inkoopprijs van Chinese gember break-even met de verkoopprijs”

Naast Chinese gember heeft KX Food ook Braziliaanse gember in haar assortiment. “Ook de Braziliaanse gembermarkt is momenteel vrij rustig. Op dit moment is er een overschot van Braziliaanse gember, omdat de consumptie op dit moment vrij laag is. Toch zit er een positieve lijn in de algemene situatie. Na de zomer verwachten we een stijging van de consumptie en over een paar maanden beginnen de stocks leeg te raken. In het begin van het jaar is er door het coronavirus zoveel gember verkocht dat er over het algemeen niet meer zo heel veel gember voorradig is. Gember blijft een populair product en 2020 is een heel goed jaar geweest voor de verkoop van gember”, besluit Sophie.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54 
info@kxfood.be         
www.kxfood.be