Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

William van der Riet gaat ketenpartijen verbinden voor Axia

Axia Vegetable Seeds verwelkomt een nieuw teamlid. Zijn naam is William van der Riet en hij gaat zich als Business Initiator voor het veredelingsbedrijf bezighouden met het verbinden van partijen in de keten. Daarmee deed hij al veel ervaring op na (internationaal) werkzaam te zijn geweest in de kruiden, trostomaten en zelfs even in de microalgen.

Agrarische roots
William heeft agrarische roots en groeide op op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Nadat hij vervolgens in 1989 afstudeerde aan de HAS in Deventer ging hij vrij snel aan de slag voor Vitacress Salads in Engeland en later in Portugal en Kenia. 

"Bij Vitacress ben ik vanuit een hands-on positie gegroeid naar de rol van General Manager van de productie- en verpakunit in Kenia. Dagelijks werden uiterst kort houdbare (verpakte) saladegroenten gestuurd naar Britse supermarkten."

Spilfunctie in trostomatenketen
In 1998 keerde William terug in Nederland. "Toen ben ik via DLV Plant-GreenQ (nu Delphy) algemeen manager van een trostomaten telersvereniging geweest. Hier heb ik de (Nederlandse) glastuinbouwwereld beter leren kennen en was ik de spil tussen de telers en de afzetpartijen.

Ketenmanagement
Een eerste stap in ketenmanagement. Bij Grodan heb ik die ketenrol wat breder getrokken doordat ook daar de focus ligt op de veranderingen in de tuinbouw en de belangen van de verschillende partijen in de keten. Uiteindelijk heb ik ruim twaalf jaar met veel plezier bij Grodan gewerkt voornamelijk in (internationale) marketing en business development."

Micro-algen
In 2014 startte William met drie partners een eigen bedrijf in micro-algen. Dat bedrijf is medio 2015 opgenomen binnen een Brits biotechbedrijf dat het vervolgens eind 2019 weer heeft doorverkocht. "Ik heb op dat moment de keuze gemaakt om er niet mee verder te gaan."

Waarom heb je voor Axia gekozen?
Axia is voor mij een synoniem voor no-nonsense, aanpakken en vooruit. Het is een jong en groeiend bedrijf dat bouwt aan de toekomst. Ik zie vooral een team van mensen met een gezonde mix van professionaliteit, kennis, ondernemerschap en een enorme passie voor hun vak. Hier kan ik wat mee: de verantwoordelijkheid nemen en vooruitgang boeken.

Wat ga je precies doen voor Axia?
"Binnen Axia zal ik me vooral bezighouden met het verbinden van partijen in de keten. Wat zijn de wensen en behoeften vanuit telersverenigingen, handel en retail? Samen met het team van Axia vertalen we dit naar het tomatenassortiment. Met de ketenpartijen kijk ik graag naar hoe wij het assortiment optimaal kunnen invullen aan de hand van maatwerk. Dit alles moet synergie en meerwaarde opleveren voor alle partijen."

Na bovenstaande direct even verder kennis maken met William? Bel hem gerust op +31 6 8220 2731 of mail hem op william@axiaseeds.com 

Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
www.axiaseeds.com
info@axiaseeds.com  

 

 

 

Publicatiedatum: