Interview met Angelo Palma, Conor, Italië

"De noodsituatie is nog niet voorbij: september zal kritieke maand worden"

“We zouden tevreden zijn als de situatie zich binnen een jaar normaliseert. De maand september is voor ons het kritieke moment, want dan zullen we zien of er tekenen zijn van een terugkeer naar de normale situatie,” zegt Angelo Palma, directeur van het Italiaanse Conor, een onderneming die deel uitmaakt van de groep van de Agribologna in het Italiaanse Bologna. 

“In maart meldde ik dat herprogrammering onze reddingsboei was en we moesten toen drastische keuzes maken. Zo hebben we een deel van de biologische groenten en fruit, die bestemd waren voor bijvoorbeeld bedrijfskantines, omgeleid naar de distributie. We waren daardoor gedwongen om deze aan te bieden met conventionele prijzen.”

Angelo Palma op een archieffoto

“Ik heb veel klanten gesproken en zij begrijpen dat we pas in september duidelijkheid kunnen geven. Voor nu leven we met de dag en een nieuwe lockdown zou fataal zijn. Veel bedrijven hebben ondanks de staatssteun financiële problemen. Wij hebben het geluk dat wij een solide bedrijf zijn en dat er alternatieve afzetmogelijkheden zijn, anders hadden wij het niet gered.”

Conor was onder andere AGF-leverancier van meerdere cruiseschepen en genereerde een aanzienlijke omzet die nu tot nul is gedaald. “Wat betreft de cruises is 2020 een verloren jaar en ik denk dat dit nog wel een tijdje aanhoudt.”

“Ook kant-en-klaar fruit heeft veel te lijden gehad, net als de groenten uit dit assortiment. Toch hebben we het aangedurfd om met een innovatie te komen. Het gaat om een ecologische verpakking van recyclebaar karton. Hiermee wordt het plastic vervangen. Het is een teken van vertrouwen in de toekomst en de wens om door te gaan.”

Voor meer informatie:
Angelo Palma
CONOR Srl
Via delle Viti, 5
40127 Bologna (BO) - Italië 
+39 051 994 1200
info@conorsrl.it
www.conorsrl.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven