Lidl opent tot kerst elke week een nieuwe winkel in VK

VK: Asda naar hooggerechtshof wegens salarisconflict
Een langlopend geschil tussen de directie van Asda en voornamelijk vrouwelijke supermarktmedewerkers heeft geleid tot een geding voor het Britse hooggerechtshof. Ongeveer 35.000 voornamelijk vrouwelijke werknemers eisen een gelijkwaardig salaris. De werknemers zijn van mening dat mannelijke medewerkers in distributiecentra onterecht meer worden betaald. Het conflict tussen de werknemers en de directie loopt inmiddels al 13 jaar. Als de werknemers deze rechtszaak winnen, kan dit volgens advocaten ertoe leiden dat ze aanspraak kunnen maken op enkele jaren aan achterstallig loon.
Bron: standard.co.uk 

Maleisië: AEON introduceert eigen supermarktplatform
AEON heeft een nieuw initiatief voor online retail opgezet in Maleisië. Op 14 juli is het nieuwe supermarktplatform van de Japanse retailgroep in bedrijf gegaan. Het platform is te vinden op fresh.myaeon.com.my. Bestellingen worden binnen 30 minuten bij de klant bezorgd. Het assortiment bestaat onder andere uit verse groente en fruit, vlees en andere dagelijkse benodigdheden.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Lidl opent tot kerst elke week een nieuwe winkel 
De Britse tak van Lidl heeft plannen om in de komende zes maanden 25 nieuwe winkels te openen. Dit komt grofweg neer op een nieuwe winkel per week. Het plan zou voor het einde van 2020 leiden tot de creatie van 1.000 nieuwe banen in het Verenigd Koninkrijk. Lidl heeft verder plannen voor de investering van £ 1,3 mld (€ 1,45 mld) in 2021 en 2022. Het kapitaal wordt gebruikt voor het openen van nog eens 100 winkels, waarmee 4.000 vacatures zullen ontstaan. Met het einde van 2023 wil de Duitse discountketen in totaal rond de 1.000 vestigingen in de Britse markt.
Bron: retailgazette.co.uk 

Portugal: Go Natural breidt uit
De Portugese biologische supermarktketen Go Natural gaat uitbreiden. Er worden onder andere meer producten aan het assortiment toegevoegd. Go Natural heeft 12 eigen vestigingen en distribueert zijn producten aan meer dan 100 andere supermarkten in Portugal. Ongeveer 30 verschillende Go Natural-producten zijn beschikbaar in de schappen van Continente, Continente Bom Dia, Continente Modelo en My Auchan. Go Natural is nu van plan om de distributie in het retailsegment verder uit te breiden naar 50 winkels van het moederbedrijf Sonae MC.
Bron: esmmagazine.com 

Jumbo sluit La Place-locaties wegens coronacrisis
Jumbo gaat zijn restaurantketen La Place reorganiseren. 23 filialen, oftewel meer dan een kwart van alle La Place-locaties, zal worden gesloten. Daarmee gaan tevens 480 banen verloren. La Place is zwaar getroffen door de coronacrisis. Meer dan de helft van de 80 vestigingen in Nederland is nog steeds tijdelijk gesloten. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf een verlies geleden van rond de € 6 mln. Voordat het coronavirus uitbrak, was de La Place-keten naar eigen zeggen zeer lucratief.
Bron: retaildetail.eu 

Japanse supermarkt opent trage kassa voor senioren
Een vestiging van de supermarktketen Youme Town in Yukuhashi in Fukuoka in het zuidwesten van Japan heeft een nieuw initiatief ingezet. De winkel heeft een speciale kassa geopend voor ouderen en mensen met ene lichamelijke beperking, zodat deze klantengroep op eigen tempo en zonder enige druk hun boodschappen af kunnen rekenen. Medewerkers van de Youme Town-vestiging hopen dat ouderen hierdoor in alle rust boodschappen komen doen en dat andere klanten wat attenter worden op mensen die meer tijd nodig hebben.
Bron: mainichi.jp

Ierland: SPAR gebruikt duurzame vrachtwagens
BWG Foods, dat in Ierland een leverancier is voor de ketens SPAR en EUROSPAR, is in Ierland het eerste bedrijf in de supermarktsector dat op grote schaal gebruik gaat maken van op biogas lopende vrachtwagens. De nieuwe vrachtwagens zijn onderdeel van een ambitieus plan voor meer duurzaamheid. Het plan houdt verder ook in dat BWG overschotten aan levensmiddelen van het nationale distributiecentrum in Kilcarbery naar een installatie in Nurney, County Kildare zal sturen. Bij deze installatie zal het overtollige voedsel worden verwerkt tot biogas. 
Bron: spar-international.com 

India: D-Mart heeft dramatisch eerste kwartaal
Het Indiase Avenue Supermarts had in het afgelopen kwartaal jaar op jaar een afname in netto winst van 87,61%. De omzet daalde met 33,22% van Rs 58,2 mld in 2019 naar Rs 38,8 mld in de afgelopen periode (van € 682,4 mln tot € 455,7 mln). Het winstmarge daalde van 4,5% naar 1%. Het in Mumbai gevestigde Avenue Supermarts is onder andere verantwoordelijk voor de supermarktketen D-Mart.
Bron: malaysiasun.com 

Britse retailomzet in juni gegroeid
De omzet van de Britse retailsector is in juni jaar op jaar met 3,4% gegroeid. In dezelfde periode van vorig jaar was de omzet met 1,6% afgenomen. Zodoende is de retailomzet met het snelste tempo toegenomen sinds mei 2018. Het is tevens de eerste maand sinds de lockdown waarin sprake was van omzetgroei. Dit blijkt uit informatie van de BRC-KPMG Retail Sales Monitor. De vergelijkende winkelomzet steeg in vergelijking met juni 2019 met 10,9%. In dezelfde periode van vorig jaar was deze jaar op jaar met 2,2% gedaald.
Bron: esmmagazine.com 

De plannen van Walmart Canada na de coronacrisis
Walmart Canada kijkt kritisch naar onderdelen van het eigen bedrijfsmodel en zoekt naar manieren om zich aan te passen aan het consumentengedrag van na de coronacrisis. Dit houdt onder andere in dat er met leveranciers beter wordt samengewerkt op het vlak van online retail, zo meldt Walmart Canada-CEO Horacio Barbeito. Als de economie zich na de coronacrisis weer normaliseert, zullen de grotere rol van e-commerce, veranderingen in de winkelervaring en verschuivingen op het gebied van marketingstrategieën belangrijke thema's zijn voor grote supermarktketens, aldus CanadianGrocer.
Bron: canadiangrocer.com 

VS: Kroger geeft geen wisselgeld meer terug
Kroger is naar verluidt bij transacties met klanten in eigen vestigingen gestopt met het teruggeven van wisselgeld. In plaats daarvan wordt wisselgeld gestort op klantenkaarten of aan goede doelen geschonken. De reden hiervoor heeft te maken met het gebrek aan muntgeld in de VS, dat ontstaan is tijdens de coronacrisis. Doordat meer retailers en consumenten overstappen op contactloze transacties, is er minder muntgeld in omloop. Kroger was niet direct beschikbaar voor commentaar voor vragen van Progressive Grocer.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: robot in winkels tegen corona-aerosols
Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een robot ontwikkeld die aerosolen van het coronavirus kan neutraliseren. De robot kan mogelijk worden ingezet bij supermarkten. De robot is afkomstig van de Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory-afdeling van het MIT in samenwerking met Ava Robotics. De robot kan binnen 30 minuten ongeveer 90% van alle COVID-19-virussen op oppervlakken verwijderen binnen een ruimte van 370 vierkante meter. Volgens de directeur van de MIT-afdeling is de robot een veilige oplossing voor de reiniging van ziekenhuizen, luchthavens en andere openbare ruimtes.
Bron: finance.yahoo.com

VS: Costco opent vestiging in Idaho Falls
Costco gaat op 14 augustus een nieuwe locatie openen in Idaho Falls. De bouw van de vestiging heeft bijna een jaar geduurd. Op dit moment is Costco nog bezig met het wervingsproces voor nieuw personeel voor het filiaal. Volgens aankomend winkelmanager Greg Gillingham hebben ruim 4.000 kandidaten zich voor de vacatures aangemeld. 
Bron: eastidahonews.com 

VS: Big Y bevriest prijzen
Big Y had eerder aangekondigd tijdens de pandemie de prijzen niet te verhogen. Het bedrijf heeft nu aangegeven dat dit tijdelijke prijsbeleid tot 2 september zal worden verlengd. Ook wordt het aantal producten waar deze strategie voor geldt vergroot van 10.000 naar 15.000. Big Y heeft 71 winkels in Massachusetts en Connecticut. Het eerdere besluit om vaste prijzen te hanteren zou lopen tot 1 juli. Dit beleid had betrekking op dagelijkse benodigdheden, zoals boter, druiven, sinaasappelsap, verse kip en pizza. De nieuwe producten waar eveneens de prijzen van worden bevroren betreffen onder andere trostomaten, avocado's, frambozen en verse salades.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven