Daniel Penturij, Explosive Foods

“Geen apen-arbeid bij jonge kokosnotenoogst”

Tholen - De oogst van kokosnoten was de afgelopen dagen prominent in het nieuws. Nederlandse en buitenlandse nieuwswebsites berichtten dat grote retailers in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en de Albert Heijn in Nederland bepaalde kokosproducten uit Thailand uit de schappen halen. De aanleiding voor dit besluit is een onderzoek van dierenrechtenorganisatie PETA naar de leefomstandigheden van apen. "De aapjes worden uit de wildernis weggehaald en getraind om tot duizend kokosnoten per dag te plukken."

"Wij doen hier zeker niet aan mee"
Ook bij Explosive Foods, die haar jonge kokosnoten uit Thailand importeert, is het inzetten van apen bij de kokosoogst bekend. “Wij doen hier zeker niet aan mee", vertelt importeur Daniel Penturij. "Echter is het niet bij iedereen duidelijk dat het enkel gaat om kokosnoten die worden verwerkt tot houdbare producten zoals kokosolie en kokosmelk. Deze kokosnoten zijn van een andere variëteit dan onze jonge Nam Hom kokosnoten die voor de versmarkt bestemd zijn."


Jonge kokosnotenoogst op één van de farms waar Explosive Foods mee samenwerkt. De kokosnoten worden geoogst door mensen met lange stokken. 

"Wij hebben met onze eigen ogen gezien dat op de farms waar wij mee samenwerken, de kokosnoten worden geoogst door mensen met lange stokken en er komt geen aap aan te pas. Door heel de plantage zijn slootjes aangelegd waar de kokosnoot in valt en daardoor geen schade oploopt", zegt Daniel. "We vinden het erg vervelend dat het in andere delen van Thailand wel gebeurt en zijn er ook fel op tegen, maar het is belangrijk dat duidelijk wordt dat deze apen-arbeid niet toegepast wordt bij de jonge kokosnotenoogst."

Klik hier voor het productieproces van Explosive Foods.

Voor meer informatie:
Daniel Penturij
Explosive Foods
Kaldenkerkerweg 20        
5913 AE Venlo   
+31 (0) 85 74 30 22 6              
+31 (0) 6 15 13 93 66      
daniel@explosivefoods.com 
www.explosivefoods.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven