Tholen - Van Ossenbruggen Fruit uit het Gelderse Ingen heeft de certificering voor de GS1 DAS-datapool succesvol afgerond. "We zijn dit traject ingegaan op vraag van onze Nederlandse retailklanten", vertelt Kees van Ossenbruggen. "Tijdens een bijeenkomst van Frugi Venta heb ik deze vraag voorgelegd aan Leo Welschen en hij heeft me doorverwezen naar Frug I Com. Door Gerard Lamers van Frug I Com zijn we de afgelopen periode uitstekend begeleid."Van Ossenbruggen Fruit wordt gerund door Kees en Jan van Ossenbruggen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en het sorteren, verpakken en vermarkten van hardfruit. Daarnaast importeert Van Ossenbruggen wat hardfruit en koopt het fruit op bij enkele tientallen telers. De koelcapaciteit van het koelbedrijf Van Ossenbruggen Cold Stores bedraagt zo'n 10 miljoen kilo. "Door onze eigen teelt kunnen we de goederenstroom kort houden." verwoordt Kees.

Om de eigen processen te optimaliseren en zijn klanten nog beter te kunnen bedienen, is van Ossenbruggen Fruit met een automatiseringstraject gestart. Zo is het voorraadbeheer volledig geautomatiseerd en is binnen een half jaar GS1 DAS en EDI ingevoerd. Met GS1 DAS wisselen leveranciers en afnemers artikelgegevens uit via een centrale datapool. Als leverancier geeft van Ossenbruggen Fruit zelf aan, aan wie hij de artikelgegevens beschikbaar stelt. Afnemers kunnen deze gegevens dan met één druk op de knop opvragen en inlezen in hun systemen.

Samen met systeemleverancier, Practicom en serviceprovider Descartes is Van Ossenbruggen erin geslaagd de uitbreiding op de bedrijfssoftware (Invervo) binnen een korte termijn te realiseren: de GS1 standaardberichten voor bestellen, leveren en factureren zijn nu volledig geïntegreerd. Op deze wijze wordt de digitale bestelling van de klant automatisch verwerkt tot een verzendbericht (pakbon) en factuur: van Ossenbruggen Fruit sluit hiermee aan op de ontwikkelingen in de markt om de samenwerking in de keten verder te optimaliseren en efficiëntie te realiseren. "Per orderafhandeling levert dit arbeidsbesparing op, van bestelling tot facturatie. We zijn er dan ook erg content mee en onze klanten ook", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Van Ossenbruggen Fruit BV
Kees en Jan van Ossenbruggen
Bulksestraat 1
4031 JW INGEN
Tel: +31 (0)344-601968
Fax: +31 (0) 344-603700
E-mail: info@ossenbruggenfruit.nl

Gerard Lamers
Frug I Com
lamers@frugicom.nl
www.frugicom.nl

Practicom automatisering
Verlengde Velmolen 22
5406 NT UDEN
tel. +31 (0) 413-850700
fax. +31 (0) 413-850711
info@practicom.net
www.practicom.net