Opnieuw raak in Spanje: Hagelbuien treffen Lleida en Huesca

Grote hagelbuien vlak voor de oogst in het Spaanse Lleida en Huesca hebben gisteravond de steenfruitteeltgebieden van Torres de Segre, Soses, Alcarras, Aitona, Binaced, Binefar, Ximenelles, Alcolea de Cinca, Bellver de Cinca en Fraga getroffen.

Volgens teler en exporteur Frances Pena, directeur van Olimpfruit (Seròs, Lleida), vertegenwoordigen deze getroffen gebieden ongeveer de helft van de productie van Lleida. Er is zo’n 7.500 hectare zwaar getroffen, tussen 60 en 100% in de meest getroffen gebieden Alcarràs, Soses en Torres de Segre. In de rest van de gebieden wordt de schade geschat tussen 20 en 30%. In totaal zijn er ongeveer 12.000 ha getroffen door de hagel. De meest getroffen fruitsoorten zijn nectarines, paraquayos en perziken.

Genoemde gebieden zijn de belangrijkste voor de steenfruitproductie in juli en augustus. De prognose voor de storm was al 20% lager dan vorig jaar. De markt merkte al wel de afname van nectarines en paraquayos op, die dit jaar significant hogere prijzen hebben. Hierna verwacht de sector een tekort in de maanden juli en augustus. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met het feit dat Italië minder productie heeft door de vorst, net als Frankrijk.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven