Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Grape Hub Europe, Type 2 Solutions

“Pallet labeling cruciale stap en dus is digitalisering op zijn plaats”

Tholen – The Grape Hub Europe werd in 2014 opgericht met als belangrijkste doel de Zuid-Afrikaanse druiventelers beter te vertegenwoordigen op de Europese markt. Naast de Zuid-Afrikaanse druiventelers vertegenwoordigt het bedrijf ook druiventelers uit India en Egypte en werken ze nauw samen met telers uit Chili, Peru en Spanje.

“Druiven zijn een erg gevoelig product,” vertelt Jurgen Smith van The Grape Hub, “Om deze druiven in de best mogelijke conditie in het schap te krijgen, moet je elke zending met grote zorgvuldigheid behandelen. Na de oogst wordt het fruit verpakt op locatie en gaat dan op een 18-daagse reis naar Europa. Als het aankomt bij onze loods in ’s-Gravenzande nemen we de laatste stappen voordat we het versturen naar de retailer.”

Druivenplantage in Zuid-Afrika

Digitale oplossing
Bij de laatste stap in het magazijn in Nederland komt de GS1-standaard om de hoek kijken en de daarbij behorende uitdraai van barcodes (SSCC). GS1 is een standaard voor coderingen die de retailers gebruiken in hun logistieke processen en systemen. Jurgen bedacht zich dat dit labelen sneller moest kunnen en zocht naar een digitale oplossing. Daarnaast helpt de GS1-standaard om te voldoen aan de wensen van veel retailers. “Het labelen van de pallets is een zeer belangrijke stap,” legt Jurgen uit. “De grote DC’s gebruiken deze labels immers om hun voorraden te managen, dus dat mag niet misgaan. Op onze zoektocht naar een mogelijke oplossing voor het labelen van de pallets kwamen we terecht bij Type 2 Solutions (T2S) en besloten we contact met hen op te nemen.”

SSCC-label voor de druiven van The Grape Hub

GS1
Type 2 Solutions is voor de GS1-standaard een implementatiepartner en helpt die standaard bij bedrijven te implementeren. Daarnaast biedt het bedrijf digitale oplossingen aan in de vorm van software om het labelen gebruiksvriendelijker te maken. “Als bedrijf kan je je aansluiten bij GS1 en krijg je een wereldwijd unieke codereeks” vertelt Judith de Witte van Type 2 Solutions. “Deze codereeks kun je gebruiken om artikelen (GTIN) en pallets (SSCC) te identificeren met een barcode. Ook wordt deze codereeks gebruikt om elektronische berichten te versturen (EDI). Wij helpen bedrijven hierbij met advies en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen. Dat is met onze aanpak snel geregeld en kan al binnen twee werkdagen.”

“T2S organiseerde voor ons een snelle training over de GS1-standaard en legde helder stap voor stap uit hoe de software werkte,” vertelt Jurgen. “Binnen een uurtje konden we na de training al aan de slag. The Grape Hub gebruikt nu het SSCC-label management programma van T2S: Palletlabel. “We zijn er erg tevreden mee,” vertelt Jurgen. “T2S helpt ons snel als we problemen hebben met het programma en voorziet ons van de juiste informatie. De samenwerking verloopt onderling goed.”

Voor meer informatie:
Judith de Witte
Type 2 Solutions
Tel: +31 (0)180 54 51 51
Mob: +31 (0)6 2126 8961
[email protected]
www.palletlabel.nl

Jurgen Smith
The Grape Hub Europe
Tel: +31 (0)17 482 0992
[email protected]
www.thegrapehub.eu