Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme productieautomatisering centraal tijdens Vision, Robotics & Motion 2024

130 exposanten en 60 sprekers delen op 5 & 6 juni tijdens Vision, Robotics & Motion in de Brabanthallen, 's-Hertogenbosch, hun praktische oplossingen en inzichten om slim te automatiseren in een productieomgeving. Nieuw deze editie is de toevoeging van de pijler: Digital Innovation.

"Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren en digitaliseren. Onder andere vanwege de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven efficiënter moeten werken, maar ook door steeds strenger wordende producteisen. Waar begin je? Wij laten met deze beurs zien wat de mogelijkheden zijn en brengen bedrijven efficiënt met elkaar in contact", zegt Charlotte de Jong, Programmamanager van Vision, Robotics & Motion bij organisator Mikrocentrum.

Automatisering en digitalisering kunnen veel van de dagelijkse problemen in de industrie oplossen. Hoe gaan we van wetenschap naar de implementatie in de praktijk? Veel is technisch gezien al haalbaar, maar toepassing op grote schaal blijft (vooralsnog) uit. En dat terwijl de wil om dergelijke oplossingen te implementeren er zeker wel is. Charlotte de Jong: "We merken dat er bij hightech- en maakbedrijven een behoefte is aan een compleet overzicht van praktische oplossingen. Ook zien we een behoefte aan voorbeelden van andere bedrijven die al succesvol zijn in het automatiseren en digitaliseren. Daarom bieden we met Vision, Robotics & Motion een one-stop-shop voor de fabriek van de toekomst."

Aanbod voor zowel grote als kleine bedrijven
Vision, Robotics & Motion biedt aanbod voor zowel kleine als grote bedrijven, in verschillende fases van automatisering en digitalisering. "Voor bedrijven die aan het begin van dat proces staan, is het waardevol om te zien wat er allemaal mogelijk is. Ook voor ondernemers die al verder zijn en dieper in willen gaan op bepaalde onderdelen, is er een mooi aanbod." Aldus Charlotte de Jong. "Netwerken staat centraal op de beurs, bezoekers kunnen op de beurs in korte tijd veel mensen leren kennen. Zo zijn er naast bedrijven die nieuwe technologieën aanbieden ook verschillende consultants, subsidiepartijen en brancheverenigingen aanwezig die bedrijven kunnen helpen."

Digitalisering en automatisering gaan hand in hand
Met de toevoeging van Digital Innovation legt Vision, Robotics & Motion ook de focus op de digitaliseringsoplossingen voor bedrijven in de maakindustrie. Hiervoor heeft de beurs een extra hal met 30 exposanten en een lezingenprogramma ingericht. "We zien dat digitalisering en automatisering altijd hand in hand gaan, zonder digitalisering kun je bijna niet automatiseren. Daarom kan het bijna niet los van elkaar bestaan. Dat maakt de combinatie op de beurs erg interessant.", stelt Timo van Leent, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum. "Ondernemers kunnen zowel kennismaken met partijen die hun bij digitaliseringsuitdagingen kunnen helpen als laten informeren over de nieuwste trends. Bovendien werken de verhalen van anderen vaak inspirerend."

Omvangrijk congresprogramma
Tijdens het tweedaags congresprogramma staat het delen van kennis over slimme productieautomatisering, robots, (machine) vision, motion en digitalisering centraal. Het programma omvat interactieve sessies, inspirerende lezingen en keynotes door vooraanstaande experts.

Bekijk hier het volledige programma

Gratis toegankelijk voor bezoekers
Vision, Robotics & Motion 2024 is gratis te bezoeken in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen zowel vooraf via de website https://vision-robotics.nl/ als ter plaatse hun bezoek registreren.

Locatie: Brabanthallen, Diezekade 2 te 's-Hertogenbosch.

Voor meer informatie:
www.vision-robotics.nl

Publicatiedatum: