Green4Health maakt doorstart als HW Seeds B.V.

De eerste geïnteresseerde partijen hadden zich op 1 mei, toen het faillissement over tomatenveredelingsbedrijf Green4Health B.V. werd uitgesproken, al gemeld en nu is er goed nieuws. Het bedrijf maakt een doorstart.

De onderhandelingen met meerdere geïnteresseerde partijen zijn afgerond. Arie van der Windt en Roel Huisman exploiteren vanaf heden het bedrijf. Zij zijn bekend in en met de wereld van de tomatenveredeling, deelt PlassBossinade advocaten en notarissen dat het faillissement behandelt. 

Nieuwe tomatenrassen uit Winschoten
Aan de Papierbaan in Winschoten is sinds 2013 het tomatenveredelingsbedrijf Green4Health gevestigd. Het bedrijf richt zich op de innovatie en ontwikkeling van nieuwe tomatenrassen en omvat een kas voor het kweken van de tomatenplanten.

Green4Health concentreert zich op cherry- en cocktailtomaatjes. Het bedrijf werkt samen met partners uit onder meer Japan, Scandinavië en Spanje om de tomaten in verschillende klimaten te testen.

Nieuwe start
Huisman en Van der Windt zijn de drijvende krachten achter de nieuwe start. Zij zijn uiteindelijk met de curator tot overeenstemming gekomen over een doorstart van het bedrijf. De exploitatie van de onderneming blijft plaatsvinden vanuit Winschoten.

Onderdeel van de doorstart is het behoud van werkgelegenheid in Oost-Groningen. De vier werknemers in dienst van de failliete vennootschap worden allen overgenomen door de doorstarter.

Huisman en Van der Windt zijn geen onbekenden in de tomatenwereld. Zij zijn al geruime tijd bij de onderneming Green4Health betrokken. Huisman wordt verantwoordelijk voor de strategie en het dagelijks beleid van de onderneming. Van der Windt blijft actief als creatief brein en veredelaar.

Toekomst
De nieuwe exploitanten gaan zich inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe tomaten waar smaak, goede bite en kwaliteit de uitgangspunten zijn. Telers met interesse in proeven kunnen zich melden, laat Roel weten. 

Met het creëren van nieuwe tomatenrassen hopen de ondernemers de commerciële tomatenmarkt te betreden en zich daarop te onderscheiden van het huidige aanbod.

Voor meer informatie:
HW Seeds B.V.
Roel Huisman
roel.huisman@hwseeds.nl  

PlasBossinade
www.plasbossinade.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven