Sipo Italia:

Na de piek is de verkoop van groenten vertraagd

Na de verkooppiek van groenten in maart lijkt de marktsituatie nu weer normaal, hoewel de verkoop in de supermarkten nu onder het gemiddelde liggen. "Van begin maart tot 20 april is de verkoop heel goed geweest," zegt Massimiliano Ceccarini, algemeen directeur van Sipo, "en we hebben geprobeerd om alle orders uit te voeren. Maar vanaf 20 april was er een langzame, maar continue, terugval. Nu is de verkoop erg traag, voor bijna alle referenties."

"De consument lijkt op dit moment geïnteresseerd in peulen. Sipo heeft zojuist het Italiaanse product op de markt gebracht, dat zich onderscheidt door zijn hoge kwaliteit. In de winter en het voorjaar is er vaak het Noord-Afrikaanse product op de markt, tegen een lagere prijs en met een lagere kwaliteit. Nu zijn er peulen, die in Italië worden geteeld en verpakt, te koop." De peulen worden verpakt in flowpack van 500 gram en in bulk in een doos van 5 kg.

Massimiliano, Franco en Simona Ceccarini (archieffoto)

"De snijbonen zijn een variëteit van groene bonen met een lange, platte vorm. Ze zijn mals maar blijven knapperig, hebben een intense maar delicate smaak, zijn voedzaam zijn licht verteerbaar. Naast een hoog gehalte aan plantaardige eiwitten, waardoor ze perfect zijn als vleesvervanger, zijn ze rijk aan vezels, kalium, magnesium, ijzer, fosfor, vitamine C en K."

"Ik ben van mening dat onze hele toeleveringsketen in dit stadium de Made in Italy producten zou moeten waarderen en verbeteren. We moeten uit een dramatische economische fase komen en alleen door hard te werken kunnen we de economie weer opbouwen," concludeert Ceccarini.

Voor meer informatie:
Massimiliano Ceccarini
SIPO Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN)
Italië
+39 0541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven