Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi werkt met Deliveroo aan thuisbezorging

Maleisië: Tesco treft misbruik in eigen winkels aan
Tesco heeft gevallen aangetroffen van misbruik van migrantenarbeiders in eigen vestigingen en distributiecentra in Maleisië en Thailand. De gevallen van misbruik zijn aan het licht gekomen door interviews met 168 migrantenwerknemers in Maleisië en 187 gelijksoortige medewerkers in Thailand. De vormen van misbruik betreffen onder andere het afpakken van paspoorten, het ongeoorloofd inhouden van salaris en het dwingen tot het maken buitensporige overuren.
Bron: Reuters

SPAR waarschuwt voor winstafname in Polen
Spar heeft onlangs een waarschuwing gegeven voor een lagere halfjaarwinst bij zijn Poolse activiteiten. De reden voor de winstafname is een reorganisatie die binnen het Poolse netwerk plaatsvindt. In reactie op dit nieuws zijn aandelen van Spar met 2% gedaald. Volgens Spar valt de winst in de periode van zes maanden tot 31 maart met 17% tot 27% lager uit.
Bron: Reuters

China: JD.com raamt hogere omzet dan verwacht
JD.com heeft onlangs een prognose voor de omzet van het tweede kwartaal gepubliceerd, die hoger ligt dan wat door analisten wordt geraamd. JD.com heeft met name een positieve invloed gezien door de toename in het aantal online bestellingen van boodschappen en dagelijkse benodigdheden. Deze toename in online retail komt door de stijgende vraag vanuit consumenten die wegens het coronavirus aan huis gekluisterd zijn. Dankzij de eigen strategie, waarbij het bedrijf zelf volledige controle over het logistieke netwerk houdt, kreeg JD.com meer concurrerend vermogen tegenover de directe concurrent Alibaba Group Holding Ltd. In tegenstelling tot JD.com laat Alibaba zijn logistieke processen over aan andere bedrijven.
Bron: Reuters

Aldi werkt met Deliveroo aan thuisbezorging
Aldi UK, De Britse tak van de Duitse discountketen, werkt met het platform Deliveroo aan een pilotprogramma voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen. Het pilotproject houdt in dat in eerste instantie alleen boodschappen kunnen worden besteld vanuit een vestiging in Nottingham in het midden van Engeland. In juni wordt het programma uitgebreid naar zeven andere winkels in de East Midlands. Bij succes wordt de thuisbezorgmogelijkheid voor het einde van 2020 ook bij andere Aldi-vestigingen ingezet.
Bron: Reuters

VS: J.C. Penney vraagt faillissementsbescherming aan
De keten J.C. Penney Co Inc heeft onlangs faillissementsbescherming aangevraagd. De keten heeft plannen om een aantal winkels permanent te sluiten. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om de keten over te laten nemen. J.C. Penney heeft ongeveer 850 locaties. Eerder kwam het bedrijf tot een overeenkomst met crediteuren voor $ 900 mln (€ 829 mln) aan noodfinanciering.
Bron: Reuters 

Amerikaanse discountketens halen voordeel uit coronacrisis
Hoewel de Amerikaanse retailsector als geheel in crisis verkeert wegens het coronavirus, zijn er ook een aantal bedrijven die juist nu een opmars meemaken. Doordat veel consumenten hun werk zijn kwijtgeraakt en er woekerprijzen bij conventionele supermarkten zijn ontstaan, raken discountketens als Aldi en Dollar General steeds meer in trek. Beide winkelketens behaalden al goede resultaten voordat het coronavirus uitbrak. Aldi doet het met name goed bij Amerikaanse consumenten wegens het bedrijfsmodel. De keten biedt een winkelervaring zonder enige opsmuk en met een beperkt assortiment. De keten geeft echter wel precies waar de consument om vraagt, namelijk kwaliteit zonder franje. "Aldi heeft zich perfect gepositioneerd als marktleider voor lage prijzen. Een huishouden met vijf kinderen en een huisdier dat bij een conventionele supermarkt $ 200 (€ 184,20) per week kwijt is aan boodschappen, geeft bij Aldi slechts $ 130 (€ 119,73) per week uit", aldus retailstrateeg Burt Flickinger in een interview met CNN.
Bron: mashed.com

VS: Vakbond boos op Kroger wegens einde aan coronabonus
De vakbond die werknemers van de supermarktketen Kroger vertegenwoordigt is boos op het bedrijf. De keten gaat een einde maken aan de bonus van $ 2 (€ 1,84) per uur, die aan actieve werknemers wegens de coronacrisis werd uitgereikt. In plaats daarvan wordt nu een eenmalige bonus uitgekeerd. De eenmalige bonussen van $ 200 (€ 184,20) voor deeltijds medewerkers en $ 400 (€ 368,39) voor voltijds werknemers worden in twee termijnen op 30 mei en 18 juni uitgekeerd.
Bron: Detroit news 

Amerikaans consumentengedrag herstelt zich, meer AGF-afzet
Nu Amerikaanse consumenten steeds beter gewend raken aan de regels voor sociale afstand en het gebruik van gezichtsmaskers, begint het consumentengedrag zich te herstellen naar de vorm van voor de pandemie. Zo wordt er onder andere weer meer verse AGF geconsumeerd. Aan het begin van de coronacrisis was de omzet van versproducten fors afgenomen. Men was bang dat verse groenten en fruit in schappen makkelijk besmet kon raken met virus, aangezien deze producten door verschillende klanten worden aangeraakt. Ook was er meer vraag naar langer houdbare levensmiddelen. Bovendien weken meer consumenten uit naar online retail, wat een kanaal is waar vanuit doorgaans minder AGF wordt afgezet. Dankzij sociale afstand en gezichtsmaskers komt nu een einde aan deze trend. Supermarktketens zijn bovendien in staat geweest om hun winkels ondanks de pandemie goed bevoorraad te houden met verse groente en fruit. 
Bron: Supermarket news

Publicatiedatum: