Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc de Bruijn (Cultivar): "De schrik zit er in hier in Madrid nog altijd goed in"

"Ondanks torenhoge prijzen gaan vliegmango's en vliegpapaja's als een trein"

Tholen - Na jarenlang in de Nederlandse AGF-handel te hebben gewerkt, verkaste Marc de Bruijn enkele jaren geleden naar Spanje, waar hij werkt voor fruitimporteur Cultivar, dat haar hoofdvestiging heeft op de groothandelsmarkt in Barcelona en daarnaast nog vijf vestigingen in Palma, Sevilla, Bilbao en Madrid, waar Marc vandaan werkt. Nu is Madrid de afgelopen weken zowat het epicentrum van de Corona in Spanje. "De schrik zit er echt nog wel in", laat de Nederlander weten.

"We hebben acht weken thuisgezeten. Nog altijd zijn de mensen heel erg voorzichtig. Iedereen houdt zich goed aan de afstandsregels. Je mag enkel bepaalde tijden even naar buiten om bijvoorbeeld een rondje hard te lopen. Zelf werk ik nu wel vanuit kantoor, maar iedereen heeft op kantoor verplicht een mondkapje op De geluiden zijn wel dat de inperkingen wat verruimd gaan worden. Waarschijnlijk gaat Madrid, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Barcelona komende week naar fase 1, wat betekent dat terrassen weer voor 30% opengaan. Dan zal de handel weer wat aantrekken op de groothandelsmarkt, maar dat is dus niet voor heel Spanje van toepassing", vertelt Marc.

De importstromen bij Cultivar blijven vooralsnog goed doorlopen. "We richten ons zowel op supermarkten als groothandels. De verkoop naar supermarkten is nog steeds bovengemiddeld. Logischerwijs ligt de afzet richting de groothandelsmarkten wel wat lager, nu veel horecaklanten zo goed als stil zijn gevallen", vertelt de importeur. "Het overzeese citrusseizoen is inmiddels goed gestart en ook het Peruaanse avocadoseizoen is goed begonnen."

Cultivar is een grote speler op het gebied van de luchtvracht van exoten. Met een jaarlijks volume van zo'n 9.000 ton luchtvrachtmango's en 1.500 luchtvrachtpapaja's is het zelfs de grootste Europese importeur in deze categorie. "Nog altijd doen we veel luchtvracht, alleen komt er bijna geen luchtvracht naar Spanje en wijken we uit naar de luchthavens van onder meer Brussel en Parijs. De afzet van vliegmango's en vliegpapaja's loopt als een trein, ondanks de torenhoge prijzen."

Voor meer informatie:
Marc de Bruijn
Cultivar
Mob: 0034. 654 682 743
marc.debruijn@cultivar.net 
www.exoticapremiumfrutas.com