Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe online supermarkt van start in Portugal

VK: omzet van Ocado stijgt met 40% wegens lockdown
De Britse online supermarkt zag in het tweede fiscale kwartaal zijn omzet stijgen met jaar op jaar 40,4%. Het bedrijf haalde voordeel uit de toegenomen vraag naar online retail, nu Britse consumenten wegens het coronavirus zoveel mogelijk thuis moeten blijven. In het eerste kwartaal, dat tot 1 maart liep, werd een omzetstijging behaald van 10,3%. De resultaten van het tweede kwartaal hebben ertoe geleid dat de aandelenkoers van Ocado met 3% is gestegen. Volgens Ocado moest het online platform worden aangepast om meer capaciteit te verkrijgen. Alleen op deze manier kon de ongewone toename in vraag tegemoet worden gekomen. Het bedrijf heeft nu dan ook significant meer bestellingen verwerkt dan ooit tevoren. Het bedrijf gaf verder aan dat het volume per bestelling weer in omvang lijkt af te nemen, nu het hamstergedrag onder consumenten zoals in het begin van de coronacrisis lijkt te verdwijnen. Desondanks blijven de volumes gemiddeld hoog. 
Bron: uk.reuters.com 

Singapore heeft grootste daling in omzet voor lokale retailsector sinds 22 jaar
De retailomzet in Singapore nam in maart af met het snelste tempo van de afgelopen 22 jaar. De nationale consumptie nam in alle sectoren af wegens de uitbraak van het coronavirus. Een aantal sectoren hadden hier echter minder last van, zoals de supermarktsector. De retailomzet daalde jaar op jaar met 13,3%, aldus informatie van het nationale bureau voor de statistieken, SingStat. Volgens Reuters is dit de sterkste daling sinds september 1998. SingStat ziet het verminderde toerisme door COVID-19 als een van de redenen voor de afname in omzet.
Bron: channelnewsasia.com

Nieuw Waitrose.com-centrum om de levering van boodschappen aan klanten in Londen te verdubbelen
Waitrose opent in Enfield in het noorden van Londen een nieuw distributiecentrum voor online retail. Door de nieuwe faciliteit kan Waitrose vanaf september twee keer zoveel bestellingen verwerken. Het centrum heeft een oppervlak van 2,4 hectare. De locatie genereert 370 nieuwe banen. Als het distributiecentrum eenmaal volledig in bedrijf is, wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor 850 medewerkers. Tegen die tijd zal Waitrose vanuit het centrum 13.000 bestellingen per week kunnen leveren in de omgeving van Londen. De locatie in Enfield is onderdeel van een grotere investering van Waitrose in zijn online capaciteiten. Deze investering bedraagt £ 100 mln (€ 115 mln).
Bron: waitrose.pressarea.com 

China: hogere netto winst voor Yonghui 
De Chinese supermarktketen Yonghui Superstores Co., Ltd. had in het eerste kwartaal een sterke netto winst, ondanks de gevolgen van COVID-19. De netto winst steeg jaar op jaar met 39,47% tot 1,57 mld yuan (€ 204,8 mln). De omzet nam in dezelfde periode toe met 31,57% tot 29,26 mld yuan (€ 3,8 mld). Yonghui is deels in handen van de e-commerce-gigant JD.COM en het IT-bedrijf Tencent.
Bron: xinhuanet.com 

Omzetgroei van Ierse supermarktsector neemt weer af
Uit de laatste cijfers van het marktonderzoeksbureau Kantar blijkt dat het de omzet van de Ierse supermarktsector minder hard groeit dan voorheen. In de periode van 12 weken tot 19 april steeg de omzet van Ierse supermarkten met 17,2%, waarbij Lidl en SuperValu de beste prestaties lieten zien. Hoewel de toename van 17,2% nog steeds een sterke omzetstijging is, impliceert de afname in snelheid dat Ierse consumenten wennen aan de nieuwe situatie. Ook gaf Kantar aan dat sommige retailers de gevolgen van het protocol voor sociale afstand ondervinden. Zo worden minder producten in de categorie voor on-the-go-levensmiddelen afgezet.
Bron: kamcity.com 

Nieuwe online supermarkt van start in Portugal
In Portugal is onder de naam 360hyper een nieuwe online supermarkt van start gegaan. De online winkel levert bestelde boodschappen binnen een tijdsbestek van tussen drie en drie dagen aan huis. Het bereik van de webwinkel ligt rondom Lissabon. Via de site van 360hyper wordt een assortiment aageboden van meer dan 5.000 verschillende producten, waaronder  versproducten, diepgevroren producten, dranken en producten voor persoonlijke verzorging. Het minimum bestelbedrag dat wordt gehanteerd is € 50. De bezorgkosten komen neer op € 4,99.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Ocado-aandeelhouders boos over bonus van £ 88 mln
Aandeelhouders van Ocado zijn boos over de uitkering van een bonus van £ 88 mln (€ 101,3 mln) aan vier directieleden. CEO Tim Steiner streek £ 54 mln (€ 62,1 mln) op, wat een van de grootste bonussen is die ooit door een Brits beursgenoteerd bedrijf is uitgekeerd. Financieel directeur Duncan Tatton-Brown en COO Mark Richardson kregen ieder £ 14 mln (€ 16,1 mln). Luke Jensen, die verantwoordelijk is voor de op technologie gerichte dochteronderneming Ocado Solutions, kreeg £ 6 mln (€ 6,9 mln). Het bedrijf Royal London Asset Management, dat voor 0,3% een aandeel in Ocado heeft, heeft aangegeven tijdens de jaarlijkse algemene vergadering tegen het betalingsverslag te stemmen.
Bron: theguardian.com 

VS: Sprouts Farmers Market heeft meer omzet door COVID-19
Sprouts Farmers Market had in het eerste kwartaal van 2020 een groei in netto omzet van 16%. De vergelijkende winkelomzet steeg met 10,6%. De toename in omzet komt voornamelijk door de stijging in vraag in verband met de huidige pandemie, gaf de winkelketen toe. Sprouts raamt de toename in vergelijkende winkelomzet als gevolg van COVID-19 op 9,6%. Deze groei vond met name in het laatste deel van het kwartaal plaats. De netto omzet stond in de afgelopen periode op $ 1,6 mld (€ 1,47 mld). De netto winst steeg jaar op jaar gezien met 64% tot $ 92 mln (€ 84,6 mln). 
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Weis Markets publiceert kwartaalresultaten
Weis Markets, Inc. had in de periode van 13 weken tot 28 maart een toename in omzet van 12,4%, tot $ 985,8 mln (€ 906,4 mln). De vergelijkende winkelomzet steeg in dit afgelopen kwartaal met 12,8%. De netto winst steeg jaar op jaar gezien met maar liefst 86,6%, van $ 14,3 mln in 2019 tot $ 26,7 mln in de afgelopen periode (van € 13,2 mln tot € 24,6 mln). De winst per aandeel stond op $ 0,99 (€ 0,91).
Bron: prnewswire.com 

VS: Zelfstandige supermarkten passen contactvrije tech toe
Technologieën die het contact tussen klanten en werknemers minimaliseren hebben dankzij de coronacrisis steeds meer aandacht gekregen. Een aantal grote supermarktketens heeft dan ook contactvrije technologieën in eigen winkels toegepast. Ook kleine supermarktketens en zelfstandige winkels krijgen nu toegang tot deze technologie. Associated Wholesale Grocers (AWG) en FutureProof Retail (FPR) maken contactvrije betalingen door middel van zelfscan-apps mogelijk voor winkels die bij AWG zijn aangesloten. De technologie zorgt ervoor dat een klant door middel van een smartphone de boodschappen in kan scannen en hier ook door middel van de app voor kan betalen. Ook kunnen klanten van te voren bepaalde producten zoals delicatessen bestellen. De klant krijgt vervolgens een melding wanneer het bestelde product kan worden afgehaald, zodat het in principe niet meer nodig is om in een rij te staan.
Bron: progressivegrocer.com 

Publicatiedatum: