Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour voegt scanner toe aan app

Australië: Woolworths-CEO wil thuisbezorgdienst uitbreiden
Woolworths-CEO Brad Banducci heeft aangegeven dat zijn supermarktketen binnenkort zijn thuisbezorgdiensten uit zal kunnen breiden. Op deze manier kan Woolworths beter omgaan met de toegenomen vraag naar online retail. Volgens Banducci is er fors meer geïnvesteerd in online mogelijkheden. In het derde kwartaal steeg de online omzet van Woolworths met 34% tot AU$ 817 mln (€ 492,2 mln). De coronacrisis heeft zowel voordelen als negatieve gevolgen gehad voor Woolworths. Hoewel de omzet van levensmiddelen in het afgelopen kwartaal toenam tot AU$ 11,1 mld (€ 6,7 mld), heeft de Australische marktleider ook AU$ 275 mln (€ 165,7 mln) moeten investeren in veiligheidsmaatregelen.
Bron: skynews.com.au 

Walmart gebruikt AI-tech op Chinese versafdelingen
Walmart China gaat in een aantal winkels gebruik maken van geavanceerde weegschalen op versafdelingen. De weegschalen worden bij 100 vestigingen ingezet en worden geleverd door Malong Technologies. De weegschalen maken gebruik van kunstmatige intelligentie-technologie onder de naam RetailAI Fresh. Tijdens het gebruik plaatsen klanten fruit of groente in zakken op de weegschaal. Het Retail AI Fresh-systeem identificeert automatisch het product. De klant kan vervolgens met de druk op een knop een betaalbon creëren. Malong Technologies is onderdeel van het Omega 8-platform. Dit communicatieplatform heeft als doel om Walmart in contact te brengen met innovatieve techbedrijven om zo nieuwe en op schaal aan te passen oplossingen te creëren.
Bron: chainstoreage.com 

België: Carrefour voegt scanner toe aan app
De Belgische tak van Carrefour gaat de lokaal gebruikte app uitbreiden met een scanner. Hiermee kunnen klanten met de eigen smartphone zelf boodschappen inscannen tijdens een winkelbezoek. Vervolgens maakt de app een code aan op basis van alle ingescande producten, waarmee bij de kassa's van de winkel kan worden betaald. Op deze manier hoeft niet langer nog gebruik te worden gemaakt van een scanner van de winkel, waarmee het risico op de verspreiding van het coronavirus wordt verminderd. De introductie van Smartscan stond al eerder in de planning, maar is door de coronacrisis versneld uitgevoerd. 
Bron: retaildetail.eu 

Lidl sluit Britse vestiging wegens COVID-19
Lidl heeft een winkel in het Verenigd Koninkrijk moeten sluiten wegens het coronavirus. Het is voor het eerst dat een Britse supermarkt op deze manier de deuren moet sluiten. De winkel bevindt zich in Middlesborough. Op vrijdag 1 mei werden meerdere werknemers positief getest op COVID-19. De winkel bleef vervolgens in het weekend gesloten wegens een tekort aan personeel.
Bron: retailgazette.co.uk 

Slovenië: SPAR introduceert SPAR Online Basic
SPAR heeft in Slovenië een nieuwe online winkelservice geïntroduceerd. SPAR Online Basic heeft een assortiment dat slechts uit 250 dagelijkse benodigdheden bestaat. Het meer beperkte assortiment zorgt voor een makkelijkere en snellere online winkelervaring. Verder is bij een van de twaalf INTERSPAR-vestigingen in Slovenië een afhaaldienst ingezet.
Bron: supplychainanalysis.igd.com 

Nederlandse retailomzet in maart met 3,5% toegenomen
Volgens het CBS heeft de Nederlandse retailsector in maart een toename in omzet gezien van jaar op jaar 3,5%. Het volume van de omzet steeg met 2%. Met name in de sector voor levensmiddelen was de omzet groter geworden, hoewel deze in de non-food sector juist afnam. De online omzet steeg met bijna 29%. Winkels die levensmiddelen en tabak afzetten hadden in maart een toename in omzet van 12,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat geeft maart 2020 de hoogste toename per maand sinds 2005. Het volume van de supermarktomzet groeide met 9,3%. Specifiek bij supermarkten nam de omzet met 13,1% toe, terwijl de groei bij speciaalzaken neerkwam op bijna 5%.
Bron: cbs.nl 

VK: "Coronavirus versnelt digitale veranderingen in supermarktsector"
Het coronavirus leidt volgens Mike Coupe, de directeur van Sainsbury's, tot snellere veranderingen op het gebied van digitale technologie binnen de Britse supermarktsector. Britse consumenten maken bijvoorbeeld meer gebruik van thuisbezorging, online afhaaldiensten en nieuwe digitale systemen zoals scannen in winkels, aldus CEO Mike Coupe. In verband met de coronacrisis heeft Sainsbury's zijn mogelijkheden voor online thuisbezorging en afhaalservices met bijna 50% uitgebreid. De omzet is sinds het begin van de pandemie bijna verdubbeld. Volgens Mike Coupe is ook het aantal klanten dat door middel van de eigen smartphone of een scanner van de supermarkt zelf de boodschappen tijdens het bezoek scant significant toegenomen.
Bron: reuters.com 

VS: Island Pacific bezorgt aan huis met ShopHero
ShopHero, een e-commerce-platform in Provo, Utah, is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerikaanse supermarktketen Island Pacific. Island Pacific richt zich op de lokale Filipino-gemeenschappen in onder andere Californië en Las Vegas. De keten heeft in deze regio's 16 filialen. Samen met ShopHero wordt een thuisbezorgdienst opgezet, waarmee op de dag zelf bestellingen aan huis kunnen worden geleverd.  Volgens Island Pacific-CEO Jeff Lim is het voor het eerst dat een Filipijns-Amerikaanse supermarktketen een snelle thuisbezorgdienst in de VS op zet. "Dankzij ShopHero was onze online onderneming in 23 dagen volledig in bedrijf. Onze online opening was een uitzonderlijk succes", aldus Lim.
Bron: digitaljournal.com 

VS: Walmart breidt snelle bezorgdienst uit naar 1.000 winkels
Walmart gaat zijn snelle bezorgdienst Express Delivery uitbreiden. Op deze manier wil de keten de klanten tegemoet komen die aan huis zijn gekluisterd wegens de coronacrisis, maar ook meer concurrerend vermogen creëren tegen Amazon. Express Delivery wordt begin mei uitgebreid naar bijna 1.000 winkels. In de komende weken zal het aantal locaties met Express Delivery op 2.000 komen te staan.
Bron: eu.usatoday.com 

Publicatiedatum: