Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Co-op en Ocado zien omzet stijging

Singapore: Sheng Siong-medewerkers krijgen extra maand aan salaris
De in Singapore gevestigde supermarktketen Sheng Siong gaat zijn werknemers belonen met een extra maand aan salaris. In het eerste kwartaal, dat tot 31 maart liep, werd jaar op jaar een toename in netto winst behaald van maar liefst 49,9% tot $29 mln (€18,8 mln). De hogere winst is ontstaan door een toename in omzet, een sterker winstmarge en hogere extra inkomens. Hoewel de bedrijfskosten zijn gestegen, was deze stijging relatief gezien niet zo groot als de toename in omzet, wat gunstig voor de resultaten is geweest. De omzet steeg met 30,7% tot $328,7 mln (€213,6 mln), wat met name kwam door de impact van COVID_19 en een sterkere omzet tijdens het Chinese nieuwjaar.
Bron: straitstimes.com 

VK: Tesco verwerkt in een week meer dan 1 mln online bestellingen
Tesco is naar eigen zeggen de eerste retailer van het Verenigd Koninkrijk, die in een week tijd meer dan een miljoen online bestellingen heeft verwerkt. In een verklaring bedankt Tesco zijn miljoenste klant van die week, ene Lelsey Bush. "Na enorme inspanningen om onze online capaciteiten te verbeteren, hebben we onze miljoenste wekelijkse bestelling bij onze klant Lesley Bush afgeleverd. We bedanken zowel Lesley als alle chauffeurs en orderpickers die dit mogelijk hebben gemaakt. We blijven de capaciteit verbeteren en zullen in de komende weken tot 1,2 miljoen bestellingen komen, wat twee keer zoveel is in vergelijking met het begin van de coronacrisis", aldus de verklaring.
Bron: tescoplc.com 

Australië: recordomzet voor Coles dankzij hamsteraars
Hamstergedrag onder consumenten heeft bij de Australische supermarktketen Coles gezorgd voor de hoogste omzetgroei per kwartaal ooit. De buitengewone omzetpiek in maart zorgde tijdens het afgelopen kwartaal voor een toename in vergelijkende winkelomzet van 13,1%. Volgens Coles steeg de totale supermarktomzet in het derde kwartaal jaar op jaar met 13,8% tot AU$8,23mld (€4,9 mld). 
Bron: 9news.com.au 

Coop en Posten bezorgen aan huis in Noorwegen
De supermarktketen Coop en het Noorse postbedrijf Posten Norge zijn samen met thuisbezorging begonnen in Noorwegen. De gezamenlijke dienst is ingezet om consumenten tegemoet te komen, die wegens de huidige lockdown moeilijk bij supermarkten terecht kunnen. De thuisbezorgdienst is in zeer korte tijd opgezet via de website Coop.no. Op deze site kunnen bestellingen worden geplaatst, die vervolgens door Posten Norge aan huis worden geleverd.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Marks & Spencer versterkt liquiditeit in verband met coronavirus
De Britse retailer Marks & Spencer heeft stappen genomen om de liquiditeit van het bedrijf te verbeteren. Op deze manier kan M&S beter omgaan met de negatieve gevolgen van de pandemie. De banken die met M&S samenwerken hebben ingestemd met een versoepeling van de voorwaarden van leningen in zowel dit jaar als 2021. Ook heeft het bedrijf toegang gekregen tot een financieringsprogramma, dat door de Britse overheid wegens het coronavirus is opgesteld. Verder heeft M&S aangegeven dat naar verwachting over het fiscaal jaar 2020/2021 geen dividend wordt uitgekeerd. Hiermee wordt een bedrag bespaard van £210 mln (€ 240,7 mln).
Bron: reuters.com 

VK: Co-op en Ocado zien omzet stijging
De Britse retailers The Co-operative en Ocado zagen hun omzet in de afgelopen weken stijgen met respectievelijk 20% en 19,4%. Dit blijkt uit de laatste statistieken over de Britse sector van Kantar, die de periode van 12 weken tot 19 april beslaan. De toename in omzet komt door het consumentengedrag, dat wegens het coronavirus is veranderd. In maart was sprake van massale inkopen door consumenten, die zo een eigen voorraad aan wilden leggen. In de weken daarna veranderden veel consumenten van winkelroutines. Deze twee factoren hebben ertoe geleid dat alle Britse supermarktketens een forse toename in omzet zagen. De totale supermarktsector had een toename in omzet van 9,1% tot £29,9 mld (€34,3 mld). Tesco had een toename in omzet van 7,2%, terwijl Sainsbury's 8,4% meer omzet had. Bij Asda en Morrisons steeg de omzet met respectievelijk 3,5% en 4,3%. Van de discountketens had Lidl de beste resultaten, met een omzetgroei van 14,8%. Bij Aldi was dit 8,8%. Verder hadden ook Waitrose en Iceland een sterk kwartaal achter de rug, met toenames van respectievelijk 9,4% en 16,6%.
Bron: esmmagazine.com 

Ierland: online thuisbezorger Buymie krijgt financiering voor uitbreiding
De in Dublin gevestigde online thuisbezorger Buymie heeft voor €2,2 mln aan financiering van investeerders gekregen. Het kapitaal wordt gebruikt om de schaal van Buymie te vergroten. Er wordt onder andere uitgebreid naar een tweede stad in Ierland. Ook heeft de thuisbezorger zijn samenwerking met Lidl uitgebreid. Aanvankelijk bevond deze samenwerking zich nog in een pilotfase, maar nu wordt een partnerschap van meerdere jaren ingesteld. Daarnaast levert Buymie ook levensmiddelen aan huis, die bij Tesco afkomstig zijn.
Bron: irishtimes.com 

Estland: Selver neemt supermarktketen Comarket over
De Estse supermarktketen Selver heeft een overeenkomst getekend, waarmee de keten Comarket wordt overgenomen. Selver, dat in handen is van de Tallinna Kaubamaja Group, zal daarnaast ook twee vestigingen van de keten Delice overnemen samen met een vestiging van Solaris. Het netwerk aan Comarket-winkels bestaat uit 16 locaties.
Bron: news.err.ee 

12,5% meer kwartaalomzet voor Carrefour Brasil door pandemie
De Braziliaanse supermarktgroep Carrefour Brasil SA had in zijn eerste kwartaal een toename in bruto omzet van jaar op jaar 12,5%. De komst van het coronavirus heeft de omzet bij alle formats van Carrefour Brasil gestimuleerd. Dit geldt met name voor de e-commerce van levensmiddelen. Met uitsluiting van brandstof kwam de totale bruto kwartaalomzet neer op 15,2mld reais (€2,5 mld). Op like-for-like-basis steeg de bruto omzet jaar op jaar met 7,6%. De online omzet onder het Carrefour-merk was verdrievoudigd.
Bron: reuters.com 

Rappi test robotbezorgdienst in Colombia
In verband met de situatie rondom het coronavirus is Rappi samen gaan werken met het Colombiaanse techbedrijf KiwiBot. Samen worden robots getest, die kunnen worden ingezet voor thuisbezorging. Door bestelde boodschappen met robots aan huis te bezorgen, wordt het contact met de klant vermeden en zo de verspreiding van het virus tegengegaan. De robots worden voor en na elke geleverde boodschap grondig gedesinfecteerd.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: Stop & Shop en vakbond wil personeel aanmerken als eerste hulp
De Amerikaanse keten Stop & Shop en de vakbond United Food and Commercial Workers International Union (UFCW) doen bij Amerikaanse overheidsinstellingen een beroep om het personeel aan te merken als eerste hulp of noodpersoneel. Dit zorgt ervoor dat supermarktmedewerkers sneller in aanmerking komen voor beschermende uitrusting tegen het coronavirus. In een gezamenlijke verklaring meldden Stop & Shop-directeur Gordon Reid en UFCW-directeur Marc Perrone dat supermarktmedewerkers van cruciaal belang zijn en daarom deze bescherming nodig hebben. “Stop & Shop-medewerkers die ook aangesloten zijn bij de UFCW in Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New Jersey en New York hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat huishoudens in deze moeilijke tijden toegang tot hun benodigdheden behouden. Laat het vooral duidelijk zijn dat Stop & Shop-collega's essentiële werknemers zijn en dat ze daarom ook essentiële bescherming verdienen", aldus de verklaring.
Bron: nbcnewyork.com 

Ocado opent eerste robot-dc in Noord-Amerika
Ocado heeft zijn eerste met robots geautomatiseerde distributiecentrum geopend in Noord-Amerika. Het logistieke centrum wordt in gebruik genomen door het bedrijf Empire in Ontario, Canada. Als de nieuwe faciliteit met succesvol blijkt te zijn, wordt de technologie van Ocado breder ingezet in de omgeving van Toronto. Dit gebeurt dan in combinatie met Empire's nieuwe thuisbezorgservice Voilà. Het distributiecentrum van Empire is de tweede logistieke faciliteit die door Ocado in de afgelopen maand buiten de Britse thuismarkt is geopend. Eerder opende Ocado een vergelijkbare locatie voor een partner in Frankrijk.
Bron: essentialretail.com

VS: Wegmans komt met nieuwe scanmethode in supermarkten
Wegmans heeft een nieuwe manier geïmplementeerd, waarop klanten hun smartphone kunnen gebruiken om boodschappen in winkels te scannen. Dit zorgt ervoor dat er minder tijd nodig is, als de klant bij de zelfscan kassa wil betalen. De SCAN-app van Wegmans is gratis te downloaden en kan nu worden gebruikt bij een vestiging in de omgeving van Syracuse, New York.
Bron: syracuse.com 

Publicatiedatum: