Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finse supermarkten krijgen deurhendels voor ellebogen

Finse supermarkten krijgen deurhendels voor ellebogen
Het Finse energiebedrijf Fortum test een nieuwe deurhendel voor koelvakken en andere deuren in supermarkten. De deurhendel moet bediend kunnen worden met een elleboog in plaats van met de hand. Dit zorgt ervoor dat een bezoeker minder contact met zijn handen hoeft te maken en zodoende het risico op de overdracht van COVID-19 wordt geminimaliseerd. Volgens Jussi Mälkiä van Fortum is het bij het bestrijden van het coronavirus van groot belang dat alle interacties met de omgeving zoveel mogelijk zonder lichamelijk contact plaats vinden. "Door innovaties toe te passen in onze omgeving kunnen we de verspreiding van het virus voorkomen en kunnen we mensen de gelegenheid geven om hun dagelijkse klusjes zo veilig mogelijk uit te voeren." De eerste deurhendels van Fortum worden in de vorm van een pilotproject getest bij een aantal supermarkten van de keten Alepa in Helsinki.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Rewe zoekt naar nieuwe overnames
De Duitse supermarktketen Rewe zoekt ondanks de huidige coronacrisis naar bedrijven voor overname. De keten wil op deze manier zijn activiteiten op het gebied van de supermarktsector en de sector voor toerisme uitbreiden. Volgens CEO Lionel Souque wordt er gekeken naar alle mogelijkheden voor partnerschappen en overnames die zich op dit moment voordoen. "Het bedrijf moet niet in paniek raken en stoppen met alle investeringen op het gebied van retail en toerisme", aldus de directeur.
Bron: reuters.com 

Amazon start met Local Shops-concept in India
Amazon India is begonnen met een nieuw programma onder de naam "Local Shops on Amazon". Volgens Amazon helpt het programma om winkelhouders meer klandizie te bezorgen door middel van een online platform. Dit is zowel in het voordeel van deze ondernemers als in dat van Indiase consumenten. De consumenten krijgen zo toegang tot een breder assortiment en snelle thuisbezorging, terwijl de lokale winkels zich kunnen ontwikkelen tot online retailers.
Bron: indianexpress.com 

Lidl treft nieuwe maatregelen voor medewerkers in buitenland
Lidl heeft naar verluid nieuwe maatregelen getroffen, die de rechten van zijn werknemers in het buitenland moeten beschermen. De maatregelen zijn specifiek genomen in verband met de huidige coronacrisis en hebben specifiek betrekking op medewerkers in buitenlandse leveringsketens. Zo wordt het beleid met betrekking tot mensenrechten versterkt, wordt er meer informatie aan leveranciers verstrekt en wordt er actief opgetreden tegen moderne slavernij. Verder wil Lidl zorgen voor een gelijke behandeling voor vrouwen en wordt het minimumloon verbeterd van werknemers die zich onder de armoedegrens bevinden. De maatregelen van Lidl volgen na maanden aan protestacties van bijna 40.000 Oxfam-Novib-supporters in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland.
Bron: retailgazette.co.uk 

VAE: Majid Al Futtaim en overheid helpen lokale telers
De retailgroep Majid Al Futtaim heeft een nieuw initiatief aangekondigd, dat samen met het Ministerie voor klimaatverandering en milieu (MoCCAE) van de Verenigde Arabische Emiraten zal worden uitgevoerd. Het initiatief moet ervoor zorgen dat er meer lokaal geteelde producten in vestigingen van Carrefour in de VAE verschijnen. Aan de hand van het initiatief worden nieuwe distributiekanalen geopend voor meer dan 6.000 kleine en middelgrote teeltbedrijven, die hierdoor verse groente en fruit kunnen leveren binnen het gehele lokale winkelnetwerk.
Bron: gulfnews.com 

VK: Sainsbury’s-topman stapt op
Sainsbury's-CEO Mike Coupe gaat vanaf 31 mei met pensioen. Na zes jaar aan het roer van een van de grootste supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk te hebben gestaan, maakt hij nu plaats voor retaildirecteur Simon Roberts. Binnenkort geeft Mike Coupe zijn laatste presentatie over de jaarresultaten van het bedrijf.
Bron: theguardian.com 

India: JioMart en Facebook starten bezorgdienst via WhatsApp
Het Indiase e-commercebedrijf JioMart test een nieuw bestelsysteem voor boodschappen via WhatsApp. Het systeem is ontwikkeld aan de hand van een samenwerking tussen Facebook en het moederbedrijf van JioMart, Reliance Jio Platforms. Het thuisbezorgsysteem is te gebruiken in Navi Mumbai, Thane en Kalyan, drie voorsteden in de omgeving van Mumbai.
Bron: techcrunch.com 

Franse rechtbank stelt Carrefour in gelijk in conflict met vakbond
Een Franse rechtbank heeft het verzoek van de vakbond CGT afgewezen om een Carrefour-hypermarkt deels te sluiten. CGT wilde dat er werd opgetreden om de winkelpaden met niet-essentiële producten af te sluiten voor bezoekers. Volgens CGT zorgen deze winkelgangen ervoor dat werknemers onnodig risico op het coronavirus lopen. De rechtbank bepaalde verder dat de vakbond Carrefour voor €1.000 moest compenseren.
Bron: reuters.com 

VS: Weis Markets opent online platform voor dieetadvies
Weis Markets is een partnerschap aangegaan met het in New York gevestigde online platform Healthie. Het platform geeft door middel van videochat advies over voeding en gezondheid aan klanten van Weis. De informatie wordt gegeven door een gediplomeerde diëtist en beslaat onderwerpen zoals diabetes, hoge bloeddruk, gewichtscontrole en bewuste voedingspatronen.
Bron: progressivegrocer.com 

US Foods neemt Smart Foodservice Warehouse over
US Foods Holding Corp. heeft de overname voltooid van Smart Foodservice Warehouse Stores. Het bedrijf werd voor $970 mln (€893,8 mln) overgenomen van de aandeelhouder van Smart & Final Stores. US Foods verwacht dat door middel van Smart Foodservice met het einde van 2023 voor $20 mln (€18,4 mln) aan jaarlijkse bedrijfskosten kan worden bespaard. Het aanschafbeleid wordt met Smart Foodservices efficiënter gemaakt en het huismerk kan worden uitgebreid. De overname werd begin maart aangekondigd.
Bron: supermarketnews.com 

Publix koopt melk- en AGF-overschot, doneert aan voedselbanken
Telers en zuivelbedrijven in de VS zagen door het sluiten van scholen, restaurants en andere instanties wegens het coronavirus hun afzetmarkt fors krimpen. Hierdoor zijn deze bedrijven gedwongen om melk en versproducten te dumpen. In reactie hierop is de supermarktketen Publix begonnen met een nieuw initiatief, die zowel de noodlijdende leveranciers als armlastige huishoudens moet helpen. De supermarktketen is van plan om het overschot aan melk en AGF op te kopen en dit vervolgens direct te doneren aan voedselbanken van Feeding America. In de eerste week van dit initiatief wordt volgens Publix naar verwachting voor ongeveer 68.000 kg aan verse groente en fruit en voor 164.600 liter aan melk gedoneerd.
Bron: cbsnews.com 

VS: Walmart en Nextdoor beginnen programma voor buren
Walmart en Nextdoor zijn onder de naam "Neighbors Helping Neighbors" ("buren helpen buren") een programma begonnen, dat buurtbewoners moet helpen om elkaar beter te helpen tijdens de coronacrisis. Particulieren die bij Nextdoor zijn aangesloten kunnen door middel van dit programma makkelijker boodschappen inslaan bij Walmart. Een klant kan zowel een oproep bij zijn buren doen als zelf hulp voor boodschappen aanbieden. Hierdoor kunnen kwetsbare buurtbewoners makkelijker ondersteuning krijgen met betrekking tot het afhalen of thuisbezorgen van dagelijkse benodigdheden, mits er een goede buur is die van plan is om naar de lokale Walmart-vestiging te gaan.
Bron: corporate.walmart.com 

Publicatiedatum: