Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De markt voor Chinese export knoflook is heel anders dan die van vorig jaar"

De Chinese knoflookmarkt is dit jaar zeer moeilijk te voorspellen. Onder normale omstandigheden vertoont de prijs van knoflook deze tijd van het jaar een aanzienlijke daling, maar op dit moment is hij nog steeds vrij hoog.

"De exportprijs is deze maand vrij stabiel, ongeveer 1.200-1.293 euro per ton knoflook van 5,5 kwaliteit. Er waren enkele schommelingen, maar het effect daarvan was beperkt. De prijs is veel hoger dan vorig jaar, vooral als gevolg van Covid-19," zegt Liu van Junan County Greenfood Co.

"Er is nog veel voorraad van het seizoen 2018-2019, zo'n 500.000 ton in de koelcel. De prijs begint meestal te dalen in februari, maart of april, in afwachting van de komst van de nieuwe knoflook, die in mei op de markt komt. Maar de prijsdaling heeft dit jaar nog niet plaatsgevonden. De vroege oogst in de provincie Yunnan eindigde in februari en het nieuwe seizoen heeft nog geen invloed gehad op de markt. Terwijl de volumes in Yunnan relatief klein waren door de te hoge temperaturen, wordt in mei een grote oogst verwacht van de andere teeltgebieden. Dit zal ongetwijfeld de marktprijs beïnvloeden."

De telers zijn in september 2019 begonnen met het planten van knoflook voor het huidige seizoen. "Het teeltareaal is met 20% gegroeid, dus er worden grote volumes verwacht. Bovendien zijn de weersomstandigheden dit jaar vrij goed. De verwachting is dat de prijs van knoflook zal dalen wanneer het nieuwe gewas eind mei op de markt komt. Daarbij zal de opgeslagen knoflook van het vorige seizoen veel aan waarde verliezen, de prijs zal dalen tot onder de prijs van verse knoflook."

"De vraag naar onze knoflookproducten is min of meer hetzelfde als vorig jaar. Hoewel steeds meer landen vragen om knoflook vanwege de vermeende gunstige eigenschappen voor het immuunsysteem, hebben we nog geen opmerkelijke toename van de omzet opgemerkt. Ons verkoopvolume is niet anders dan vorig jaar. Dit is nog steeds vrij verrassend. Tijdens de uitbraak van COVID-19 moesten we onze fabrieken voor een korte periode sluiten. Vervolgens hebben we onze activiteiten hervat om onze producten wereldwijd te kunnen leveren. Wij leveren momenteel met name knoflook en gember aan Oost-Europa, Noord-Afrika en verschillende Caribische eilanden. We hopen onze hoogwaardige producten in de nabije toekomst ook op andere overzeese markten te kunnen aanbieden."

Voor meer informatie:
Junan County Greenfood Co., Ltd.
Laopo town, Junan county, Shandong province, China
+86-15666337366 
Skype: olina02
WhatsApp: +8615666337366 
WeChat ID: +8615666337366
info@garlic86.com
www.garlic86.com

Publicatiedatum: