Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanwege transformatieplan en coronacrisis

Greenyard verwacht tot twee miljoen euro extra winst

Greenyard verwacht dat ze in 2020 meer winst zullen boeken dankzij de coronacrisis en de verdere uitvoering van het transformatieplan. Na een lange reeks winstwaarschuwingen komt de groenten- en fruitreis met een ander bericht: Greenyard verhoogt zijn winstprognose voor het lopende boekjaar. 

De verhoging van de winstprognose is volgens het bedrijf te danken aan de implementatie van het Transformatieplan. "Er wordt gewerkt aan de revitalisering van volumes en marges, het stroomlijnen en effectiever maken van de organisatie, een strikt kostenbeheer en operationele efficiƫntieverbeteringen in onder andere logistiek. Daarnaast zet Greenyard de nodige stappen om verder
aan haar langetermijnpartnerschappen te bouwen." 

Volgens Greenyard neemt de de complexiteit en de kosten in de keten, zoals de hogere aankoopkosten, transport- en verwerkingskosten, toe. Ondanks dat, is de impact van de coronacrisis op het resultaat positief. 

Positief resultaat
Eerder had Greenyard aangepaste brutobedrijfswinst aangekondigd tussen 88 miljoen euro en 93 miljoen euro. Op basis van de voorlopige, niet-geauditeerde resultaten, verwacht Greenyard het financieel jaar te eindigen met een aangepaste brutobedrijfswinst tussen 93 miljoen euro en 95 miljoen euro. Op basis van eerste inschattingen, meent Greenyard dat hierin een positief effect vervat zit van ongeveer 1,5 miljoen euro tot 2 miljoen euro door hogere volumes ten gevolge van de coronacrisis in maart 2020. Daarentegen zit in de verhoogde verwachtingen eveneens een uitzonderlijk onverwacht negatief operationeel resultaat in Fresh in Frankrijk vervat, ten belope van ongeveer 3,5 miljoen euro, te wijten aan de uitvoering van de laatste stap in het Transformatieplan.

Ook laat het bedrijf weten dat de nettoschuld is afgebouwd met 25 miljoen euro tot ongeveer 430 miljoen euro. "Dit is positiever dan verwacht, zeker omdat een aantal desinvesteringen nog niet uitgevoerd zijn, mede door de marktomstandigheden tijdens de pandemie", aldus Greenyard. 

Voor meer informatie:
Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 

Publicatiedatum: