Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka zet robot in winkel in

Carrefour heeft in Kenia 28% toename in jaaromzet
De Keniaanse tak van de Franse retailketen Carrefour had in 2019 een toename in omzet van 28% tot Ksh 18,7 mld (€161,6 mln). Over 2018 werd in Kenia door Carrefour een omzet behaald van Ksh14,6 mld (€126,1 mln). De keten van Carrefour-winkels valt in Kenia onder de licentiehouder Majid Al Futtaim. Volgens Majid Al Futtaim komt de omzetgroei door de uitbreidingen in grote steden. Sinds dat de keten vier jaar geleden in Kenia van start is gegaan, is het netwerk aan hypermarkten sneller gegroeid dan verwacht. Met name de steeds groter wordende middenklasse van Kenia vormt een sterke klantenbasis.
Bron: foodbusinessafrica.com 

Qatar: LuLu Hypermarkets opent tijdelijke winkels in industriegebied
De in Qatar gevestigde keten LuLu Hypermarkets heeft op verschillende locaties binnen het industriegebied van Qatar tijdelijke supermarkten geopend. De supermarkten zijn opgezet in samenwerking met het ministerie van handel en industrie, het ministerie van binnenlandse zaken en het ministerie voor administratieve ontwikkeling, werkgelegenheid en sociale zaken. De supermarkten hebben een assortiment aan dagelijkse benodigdheden, zoals versproducten, kant-en-klaarmaaltijden en huishoudelijke artikelen. LuLu Hypermarkets-directeur Mohamed Althaf is de overheid dankbaar voor de ondersteuning. "Hierdoor kunnen we meehelpen aan het noodplan van de overheid en tijdens de huidige crisis zorgen voor een aanbod aan essentiële producten voor de gemeenschap", aldus Althaf.
Bron: gulf-times.com 

Australië: Woolworths stelt afsplitsing horeca-afdeling uit
Woolworths heeft aangegeven de afsplitsing van zijn afdeling voor horeca uit te breiden tot 2021. De reden hiervoor is de onzekerheid die is ontstaan door het coronavirus. Volgens Woolworths was de reorganisatie voor de afsplitsing in februari al voltooid. Doordat hotels tijdelijk moesten sluiten is het bedrijf nu echter genoodzaakt de plannen uit te stellen.
Bron: reuters.com 

Duitsland: Edeka-vestiging zet robot in
Een vestiging van Edeka in Ahrensburg vlakbij Hamburg maakt gebruik van een robot op de winkelvloer. De robot werkt onder de naam Pepper en heeft als functie om klanten van informatie te voorzien met betrekking tot COVID-19. Pepper is met name van belang om bezoekers te herinneren aan de maatregelen tegen het coronavirus bij kassa's.
Bron: usnewstoday.live 

Duitsland: REWE Group leent €1mld wegens pandemie 
De REWE Group heeft aangekondigd dat er via een consortium aan banken met onder andere de Commerzbank, DZ Bank, ING en SEB een lening is afgesloten van €1mld. Het geleende kapitaal moet bij REWE zorgen voor meer zelfstandigheid en financiële flexibiliteit tijdens de huidige crisis rondom COVID-19. De nieuwe lening is een aanvulling op de oudere lening van €2mld die tot 2024 loopt en als een reserve geldt. 
Bron: esmmagazine.com 

VS: H-E-B verdubbelt bereik van thuisbezorging
H-E-B heeft in samenwerking met Favor Delivery het bereik van zijn thuisbezorgdienst uitgebreid in Texas. Meer Texaanse consumenten hebben nu toegang gekregen voor thuisbezorging vanuit restaurants en supermarkten. Ook heeft H-E-B samen met Favor Delivery een programma opgezet voor thuisbezorging voor senioren. De uitbreiding is in reactie op de uitbraak van het coronavirus. Favor is een thuisbezorgplatform dat in het afgelopen jaar 40 nieuwe Texaanse winkels aan zijn netwerk heeft toegevoegd. Binnen een week tijd werd dat platform echter uitgebreid met maar liefst 75 nieuwe winkels. Ook werd het bereik voor thuisbezorging vanuit oudere winkels verbeterd.
Bron: news4sanantonio.com 

VS: Little Rock geeft toestemming voor overname van terrein door Amazon
Het stadsbestuur van Little Rock heeft Amazon toestemming verleend om een stuk grond over te nemen voor $3,2 mln (€2,94 mln). Het bedrijf is van plan om hier een distributiecentrum neer te zetten. Het project zal een stuk terrein beslaan van ongeveer 32 hectare.
Bron: arkansasbusiness.com 

VS: Costco Wholesale meldt resultaten van maart
Costco Wholesale Corporation had in maart een netto omzet van $15,49 mld (€14,3 mld). De periode waarin deze omzet werd behaald, liep over vijf weken tot 5 april. De omzet is jaar op jaar met 11,7% toegenomen, ten opzichte van het bedrag van $13,87 mld (€12,8mld) van maart 2019. In de periode van 31 weken tot 5 april werd een netto omzet verkregen van $96,25 mld (€88,6 mld), wat ten opzichte van de $88,29 mld (€81,3 mld) van het vorige jaar een toename was van 9,0%.
Bron: globenewswire.com 

VS: Buehler’s geeft klanten advies over beste winkeluren
De in Ohio gevestigde supermarktketen Buehler’s Fresh Foods gaat zijn klanten tips geven over wanneer het beste een bezoek aan een vestiging kan worden gebracht. Amerikaanse consumenten maken zich zorgen over supermarktbezoek wegens het coronavirus en eventuele drukte bij supermarkten. De online applicatie "Best Time to Shop" geeft door middel van een kleurencode weer hoe druk het bij een bepaalde vestiging is. Op wekelijkse basis wordt bijgehouden hoe druk het per uur bij elke winkel is. Vervolgens wordt een prognose gegeven van het winkelverkeer voor de komende week, waarbij de drukte per elke drie uur wordt geraamd. Deze informatie wordt dan per winkel vertaald naar een kleurenschema. Rood houdt in dat er sprake is van een druk tijdsegment in een bepaalde winkel. Geel geeft een gemiddelde drukte aan en groen geeft aan dat er weinig klanten aanwezig zijn.
Bron: supermarketnews.com 

Canada: Loblaw trekt winstverwachting voor 2020 terug
De Canadese retailer Loblaw heeft zijn eerder gepubliceerde resultatenverwachting voor 2020 weer ingetrokken. Er zijn teveel onzekerheden voor de resultaten van het huidige fiscale jaar wegens de uitbraak van het coronavirus. Wel geeft het bedrijf aan dat er in maart een forse toename in vraag was, omdat klanten dagelijkse benodigdheden massaal in begonnen te slaan. De supermarktketen heeft hierop gereageerd door onder andere de klantenervaring te verbeteren, werknemers beter te ondersteunen en door voor financiële hulp in lokale gemeenschappen te zorgen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Amazon opent virustestlab voor werknemers
Amazon.com is begonnen met de aanbouw van een laboratorium, waarmee werknemers kunnen worden getest op het COVID-19-virus. Het nieuwe initiatief moet de werknemers in distributiecentra en de chauffeurs die in contact komen met klanten beter beschermen. Amazon erkent dat het nieuwe plan mogelijk niet veel effect zal hebben tijdens de huidige pandemie. Ondanks dat wordt toch een team van software-ontwikkelaars, wetenschappers en andere specialisten samen gesteld om het testlab op te zetten. Virustesten zijn op dit moment in de VS schaars. Hierdoor is het zicht vanuit de Amerikaanse overheid op de volksgezondheid beperkt.
Bron: bloomberg.com 

Publicatiedatum: