Drive-throughs met producten rechtstreeks van teler groot succes

Tholen - 45 kilo voedsel voor 55 euro zit er in een Quarantaine pakket dat consumenten rechtstreeks bij de teler kunnen ophalen. Vorige week was er ongeloof en wantrouwen vanuit de consument, deze week liep het storm bij de teler die het initiatief nam. Ook volgende week gaan ze daarom pakketten verkopen en stellen ze het initiatief open voor andere telers en boeren die zo hun producten direct van het land willen aanbieden. 


Quarantaine pakket op de achterbank, foto uit Facebookbericht

"Blijkbaar is er dus een grote kloof tussen de boer en burger. We hadden aan veel gedacht maar zeker niet hieraan", schrijft Karin Hut-van Meerten in haar blog. Nadat vorige week zaterdag de eerste keer de quarantaine pakketten verkocht waren via de “drive through” ondervond ze ongeloof over ons initiatief en de rare toestanden (mensen met honkbalknuppels, angst diefstal pinpas etc.), bij hen op het erf.

Filmploeg op bezoek bij Quarantainepakket, foto uit Facebookbericht

Het initiatief werd opgepikt door de media en dat zorgde voor vele extra belangstelling. Onder het oog van filmploegen kwamen mensen de vooraf bestelde pakketten ophalen."Het gaat ontzettend goed", vertelt Karin Hut aan omroep Flevoland.

Op het erf is een drive-through ingericht van lege kuubkisten. Bij aankomst krijgen de klanten bij het eerste loket een 'Tikkie'. Bij de volgende stop wordt het pakket in de kofferbak van de auto gezet. Op deze manier komt niemand dicht bij elkaar en is de kans op besmetting met het coronavirus nihil.

Lees hier het verslag van Omroep Flevoland

Ook in Uden bij de aardbeien drive in is het druk en staan mensen tot wel drie uur lang in de file volgens een reportage bij Hart van Nederland.

Achter het nieuwe bedrijfspand van tuinbouwbedrijf Meinardi aan de Zuiderstraat in Noordbroek is een asperge drive through ingericht. Daar staan geen files maar loopt het goed door. Bezoekers kunnen vanuit de auto een complete aspergemaaltijd kopen, inclusief een mooie fles witte wijn. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven