VS: winkels gesloten wegens besmette werknemers

Israël: Online supermarkt krijgt financiering dankzij coronavirus
De Israëlische supermarkt-startup Quik heeft mede dankzij het coronavirus voor 50mln shekels (€12,7mln) aan financiering verkregen. Ook heeft het jonge bedrijf zijn ondernemingsplan met 2 jaar versneld. De Israëlische premier Netanyahu komt met steeds strengere regels met betrekking tot sociale afstand, zelf-isolatie en andere risicobeperkende maatregelen. Veel Israëlische inwoners zijn daardoor huiverig geworden om zelf naar de lokale supermarkt te gaan. Dit heeft Quik een unieke positie gegeven. Naar eigen zeggen is het bedrijf de enige online supermarktplatform van Israël. De boodschappen worden door Quik gehaald bij partnerwinkels. Het netwerk van Quik omvat 30 verschillende winkels verspreid over Israël.
Bron: haaretz.com 

Aldi breidt partnerschap met Farm Africa uit
Aldi heeft zijn samenwerking met Farm Africa voor nog eens twee jaar uitgebreid. De samenwerking heeft als doel om jonge telers in het platteland van westelijk Kenia te ondersteunen. De teeltbedrijven worden meer weerbaar tegen klimaatverandering gemaakt en de kwaliteit van de AGF van deze telers wordt verbeterd. Ook wordt bij de teeltbedrijven een meer duurzame bedrijfsvoering ingezet. Het programma van Aldi en Farm Africa ging in 2016 van start onder de naam Growing Futures. Inmiddels heeft Growing Futures 500 jonge telers geholpen met het verbeteren van het eigen bedrijf. Ook is er via het programma gewerkt aan het ontwikkelen van relaties met lokale en internationale markten. Dit geeft de jonge telers naast een stabiele opbrengst aan AGF ook een sterke bron voor inkomen. De ervaringen die via het programma worden opgedaan worden openlijk gedeeld met zo'n.4.000 andere telers in Kenia, zodat de impact van het programma wordt gemaximaliseerd.
Bron: retailtimes.co.uk 

India: Ninjacart levert AGF direct aan huis tijdens lockdown
De in verse AGF gespecialiseerde Indiase startup Ninjacart is van plan om groente en fruit via het eigen kirana-winkelnetwerk direct aan huisadressen te leveren. Ninjacart is gevestigd in Bengaluru en is actief in zeven grote Indiase steden. Het nieuwe plan zal in alle markten waar Ninjacart werkzaam is worden ingezet en is een reactie op de landelijke lockdown die in India wegens het coronavirus is ingezet. Normaal levert Ninjacart dagelijks tot 1.500 ton aan verse groente en fruit aan retailers. De meeste vraag naar AGF van Ninjakart is doorgaans afkomstig van winkels onder het kirana-format.
Bron: livemint.com 

India: Amazon en Walmart onder druk wegens lockdown
De drie grootste online retailers van India, Amazon, het Walmart-bedrijf Flipkart en de door Alibaba ondersteunde bezorgdienst BigBasket, staan onder grote druk wegens het coronavirus. De Indiase overheid heeft een aantal van de strengste maatregelen ter wereld tegen de epidemie opgelegd. De 1,3 miljard inwoners van India zijn voor drie weken lang in lockdown gezet. Veel consumenten wenden zich daarom tot online retailers voor hun boodschappen en andere dagelijkse benodigdheden. In tegenstelling tot China, waar online retail tijdens de huidige crisis een enorme steun voor de leveringsketen blijkt te zijn, wordt in India de online retailsector gefrustreerd door de nieuwe maatregelen. Indiase autoriteiten houden vrachtwagens met levensmiddelen op snelwegen tegen, distributiecentra worden gesloten en bezorgers worden soms met geweld tegengehouden om hun werk uit te voeren.
Bron: bloomberg.com 

Ierland: Musgrave neemt werknemers voor leveringsketen aan
Musgrave neemt op tijdelijke basis honderden nieuwe werknemers aan, om zo de leveringsketen te versterken. De Ierse keten heeft net als veel andere supermarkten over de wereld te maken met een sterk toegenomen vraag wegens de huidige pandemie. Musgrave heeft hiervoor contact gezocht met vertegenwoordigers van sectoren die zwaar door het coronavirus getroffen zijn, zoals de Restaurants Association of Ireland en de Irish Hotels Federation. Verder zijn ook andere retailpartners van Musgrave bezig met het zoeken naar nieuw personeel. Franchisenemers die filialen van de Musgrave-ketens SuperValu, Centra en Daybreak beheren nemen direct nieuwe werknemers aan.
Bron: talkingretail.com 

India: Big Bazaar bezorgt aan huis wegens lockdown
Door de lockdown van 21 dagen die door de Indiase overheid is ingezet, worden bedrijven in de Indiase bezorgsector beperkt in hun activiteiten. Flipkart, Amazon, BigBasket en Grofers moeten noodgedwongen hun bedrijfsvoering staken of inperken, waardoor een gat in de markt is ontstaan. De supermarktketen Big Bazaar wil dit gat nu vullen met een eigen bezorgdienst in grotere Indiase steden, zoals in Delhi, Mumbai, Belgaluru en Gurugram. Vrij snel heeft Big Bazaar echter een verklaring moeten geven over vertragingen van bezorgingen, wegens de enorme vraag waarmee het initiatief direct werd overstelpt in combinatie met de beperkingen die de overheid heeft opgelegd voor logistiek.
Bron: livemint.com 

VS: Target investeert minder wegens coronavirus
Target heeft de publicatie van zijn financiële resultaten uitgesteld. Ook is het aantal geplande investeringen terug geschaald. De keten wil zich meer richten op de stijgende vraag vanuit consumenten, die wegens het coronavirus een voorraad aan dagelijkse benodigdheden willen aanleggen. Waar Target aanvankelijk plannen had om in 2020 300 winkels te renoveren, wordt dit aantal omlaag gebracht naar ongeveer 130 winkels. De overige winkels worden in 2021 gerenoveerd. Ook worden in het komende jaar minder nieuwe filialen geopend, die volgens een klein winkelformat moesten worden opgezet. "Het is erg duidelijk geworden dat we gedisciplineerd moeten blijven met betrekking tot hoe we onze winkels en leveringsketen zo klantgericht mogelijk houden. Dit moeten we zonder onnodige afleidingen doen", aldus CEO Brian Cornell.
Bron: reuters.com 

VS: Trader Joe’s sluit drie winkels wegens besmette werknemers
Trader Joe’s heeft tijdelijk drie winkels moeten sluiten wegens besmetting met het coronavirus. Bij elke vestiging was sprake van een werknemer die positief werd getest op COVID-19 of onder behandeling is wegens verdachte symptomen. De betreffende winkels bevinden zich in Manhattan en Plainview, New York en in Elkridge, Maryland.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Raley’s-ketens en vakbond komen tot overeenkomst
Na maanden aan onderhandelingen zijn winkelketens onder de paraplu van Raley's tot een voorlopige overeenkomst gekomen met de lokale vakbond. De betreffende ketens zijn Raley's, Bel Air en Nob HIll, die in het noorden en midden van Californië actief zijn. De vakbond waarmee de overeenkomst is gesloten, United Food & Commercial Workers (UFCW) 8-Golden State, vertegenwoordigt 4.400 medewerkers van deze supermarkten. "De overeenkomst geldt voor de komende drie jaren en omvat onder andere verbeterde pensioenvoordelen, verbeterde zorgverzekering en significante loonsverhogingen", aldus Jacques Loveall van UFCW 8-Golden State. Volgens Loveall is de nieuwe arbeidsovereenkomst een van de beste ooit en een enorme overwinning voor vakbondsleden.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: H-E-B begint bezorgdienst voor senioren
De in Texas gevestigde supermarktketen H-E-B heeft een speciale thuisbezorgdienst voor ouderen opgezet. De dienst heeft de naam Senior Support en is bedoeld voor een doelgroep die een verhoogd risico loopt wegens COVID-19. De bezorgdienst is mogelijk gemaakt door samenwerking met Favor Delivery, dat als bedrijf in 2018 door H-E-B werd overgenomen. Senioren kunnen van de bezorgdienst gebruik maken door telefonisch contact op te nemen met een winkelmedewerker. De bestelde boodschappen worden vervolgens op een veilige manier aan huis overhandigd.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Fairway Market maakt resultaten van veiling bekend
Fairway Market, dat eerder in New York zijn faillissement heeft aangevraagd, heeft de resultaten bekend gemaakt van de veiling van zes Fairway-vestigingen. Vijf winkels in New York zijn overgenomen door Village Supermarket, Inc., dat verbonden is aan de coöperatie Wakefern. De zesde winkel is in handen gekomen van Seven Seas Georgetowne, LLC, dat lid is van Key Food. Verder vallen twee leasecontracten van vaste activa nu onder Amazon Retail LLC. Onder de vijf winkels van Village Supermarket bevinden zich vier Fairway-locaties in Manhattan. Ook heeft Village Supermarket een distributiecentrum van Fairway overgenomen. In totaal heeft het bedrijf hier ongeveer $76mln (€70,1mln) voor betaald. Het winnende bod van Seven Seas voor de winkel in Brooklyn kwam neer op een bedrag van ongeveer $5mln (€4,6mln). Het winnende bod van Amazon op de leasecontracten in Paramus en Woodland Park in New Jersey bedroeg $1,5mln (€1,4mln).
Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven