Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coronacrisis beïnvloedt de dagelijkse handel op de groothandelsmarkt Karlsruhe

"Afzetcijfers bij groenten en fruit met circa 60% afgezwakt“

In het Zuid-Duitse Karlsruhe heeft de groothandelsmarkt - net zoals bij vele andere anderen Duitse versmarkten - de afgelopen weken aan levendigheid ingeboet, bevestigt grossier Nadir Sahin. "We zijn aanbieder van een compleet assortiment en leveren gelukkig aan een brede clientèle – naast gastronomen bijvoorbeeld ook aan weekmarkthandelaren en retailers. Bij groenten en fruit zijn de afzetcijfers de afgelopen twee weken desondanks met circa 60 procent afgezwakt."

Bij de afzonderlijke producten is de situatie eveneens veranderd:
"Aardappelen en uien hebben we afgelopen week vanwege de hamsterinkopen zeer veel verkocht. Ook bij deze producten zien we nu weer een stabilisering van de verkoop. Wat betreft de prijzen werkt de crisis zich voornamelijk op de typische gastronomieproducten uit, zoals komkommers, paprika's en champignons“, aldus Nadir.

Rechts: Nadir Sahin tijdens een bezoek van Freshplaza aan de groothandelsmarkt in de winter van 2018.

Voorzorgsmaatregelen bepalen de dagelijkse handel
Er is momenteel nauwelijks vraag naar speciale producten zoals Turkse mispels of bijzondere exoten. "Mensen kopen gewoon het meest nodige, al het andere loopt nauwelijks. In z'n totaliteit is de afhaalhandel hier op de groothandelsmarkt nu zeer rustig“, aldus Nadir. Alternatieve verkoopvormen komen eveneens niet in aanmerking voor de fruitgroothandelaar. Nadir: "Sommige van mijn klanten leveren nu ook aan consumenten. Voor ons is dat eerder oninteressant, omdat onze producten daarvoor in te grote verpakkingshoeveelheden verpakt zijn. Voor de rest doen we wat we kunnen om deze crisis door te komen: we nemen de bestellingen aan, de klant ontsmet zich en wacht buiten op zijn producten. We doen het nog en verkopen onze producten“, luidt het afsluitend.

Sahin Fruchtimport GmbH
Nadir Sahin
Weinweg 43 (Großmarkt)
76137 Karlsruhe
Tel: 0721 961850
Fax: 0721 9618599
info@sahingmbh.de   
www.sahingmbh.de   

Publicatiedatum: