Rick Kramer – Segmentleider AGF Raetsheren

“Je moet niet alles willen verzekeren als handelaar”

Tholen – Een assurantiemakelaar met een geschiedenis die terug gaat tot in 1768. Daarmee is Raetsheren meer dan 100 jaar ouder dan de eerste veiling voor groenten en fruit in de wereld. Het assurantiekantoor in Alkmaar heeft de wereld sterk zien veranderen. Van het zoeken naar de juiste verzekering voor de lading op een driemaster tot de inhoud van een reefercontainer. 

Stephan Zwart en Rick Kramer van Raetsheren op de Fruit Logistica 2020 in Berlijn

Bij Raetsheren werken ze in marktsegmenten. “Het in kaart brengen van de risico’s bij een AGF-handelaar is een heel andere wereld dan bij andere sectoren,” vertelt Rick Kramer, segmentleider voor de AGF bij Raetsheren. “Zo heeft de groothandelaar in groenten en fruit te maken met  producten die veel risicogevoeliger zijn dan bijvoorbeeld. een partij staal. Dat vraagt van onze verzekeringsadviseurs een andere instelling en kennis van de trends in de markt. Die kennis hebben wij omdat we werken in aparte segmenten. Voor het AGF kunnen we daarin een heel pallet aan verzekeringen bieden. Van brandverzekering voor de productiehal tot de pensioenen van de medewerkers.

Risico’s
“De dynamiek waar een AGF handelaar dagelijks mee te maken heeft vertalen wij naar risico’s. Wij wegen samen met onze relaties af: Welke risico’s wel verzekeren en welke niet? Tenslotte moet je als handelaar niet alles willen verzekeren,” aldus Rick. Om meer grip te krijgen op risico’s adviseert Raetsheren organisaties meer de regie te nemen en bewust te zijn van de keuze die zij hebben. Er is namelijk een groot verschil tussen het uitnemen van een gestandaardiseerd dienstverleningspakket tegen een zo laag mogelijke prijs, of het selecteren van de beste combinatie tussen prijs, kwaliteit en innovatie. “De verzekering is echt het sluitstuk op het risicomanagement dat we uitvoeren.”

Ontwikkelingen
Raetsheren heeft zich gespecialiseerd in de logistiek voor AGF-producten. “Uit onze data analyse komt naar voren dat veel schadeclaims vallen bij het transport. Groenten en fruit gaan goed de container in, maar komen er slecht uit.” Een handelaar heeft hier geen invloed op, maar wordt wel geconfronteerd met schade. Een ontwikkeling is dat meer bedrijven gebruik maken van temparatuurrecorders in containers. De temparatuurrecorders registreren wat er gebeurt in de reefercontainer op zee en dat kan helpen met het onderbouwen van een claim, zowel richting verzekeraars als de rederij.”

Een andere ontwikkeling die Raetsheren signaleert is een spanningsveld dat ontstaat tussen enerzijds de verzekeringmaatschappij en anderzijds de klant. “Neem bijvoorbeeld zonnepanelen die veel grote bedrijven willen aanschaffen voor op het dak van hun bedrijfshal,” vertelt Rick. “Dit is een verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Een brandverzekeraar kijkt daar echter heel anders tegenaan en ziet het veelal als een verhoogt risico. Onze verzekeringsadviseurs analyseren het volledige risicoprofiel van de klant. Dit combineren wij met onze data en expertise zodat wij de juiste oplossing voor onze relaties kunnen bieden. Juist het persoonlijke advies  is de kracht van Raetsheren. In 2020 zullen wij op actuele trends blijven in springen.”

Voor meer informatie:
Rick Kramer
Raetsheren
Arcadialaan 36a
Postbus 1015
1810 KA Alkmaar
Tel: +31 (0) 72 541 41 51
Tel: +31 (0)6 54 31 64 31
Rick.kramer@raetsheren.nl
home@raetsheren.nl
www.raetsheren.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven